Ekonomi

“Bu rekor tarih kitaplarına girer” diyen RAC sözcüsü, Türkiye’yi korkuttu! Akaryakıt fiyatlarına tekrar mı zam geliyor Güncel akaryakıt fiyatları

Rusya- Ukrayna savaşının brent petrol fiyatını arttırması, Türkiye ve diğer Avrupa ülkelerine olumsuz olarak yansıdı. Savaşın başladığı zamandan bu zamana arka arkaya zamlar alan akaryakıt ürünleri, İngiltere’de tarihi fiyat seviyesini gördü. İngiltere’de gözlenen bu artışın, Türkiye’ye de yansıyıp yansımayacağı merak konusu oldu.

İngiltere’de Akaryakıt Alarmı!

Bir süredir devam eden Rusya- Ukrayna savaşı Türkiye başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde akaryakıt fiyatlarının arka arkaya zamlanmasına sebep oldu. Dünya basınına konu olan akaryakıt zamlarından sonuncusu, İngiltere’de gözlendi.

Mart 2022 tarihine ilişkin akaryakıt fiyatlarını yayınlayan İngiliz Otomobil Derneği (RAC) konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 22 Mart tarihinde kurşunsuz benzinin 1,67 streline yükseldiğini belirten RAC, bu artışın İngiltere adına bir zirve olduğunu ifade etti. RAC, daha önce ki zirvenin ise 2021 Ekim ayında görüldüğünü ifade etti. Yapılan açıklamaların üzerine 55 litrelik bir depoya sahip olan aracın, 22 sterline dolduğu hesabı paylaşıldı.

RAC Sözcüsünden Açıklama!

İngiltere’de satışa sunulan akaryakıt ürünlerinin fiyatlarında ki tarihi artış, vatandaşların isyanına sebep oldu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan RAC sözcüsü Simon Williams, son 22 yıl içerisinde bu şekilde bir artışa şahit olmadıklarını, akaryakıt fiyatlarında ki tarihi zirvenin İngiltere’nin tarihine damga vuracağını söyledi.

Güncel Akaryakıt Fiyatları 8 Nisan 2022

Ay başında yapılan benzin ve motorin zamlarından sonra illere göre değişiklik gösteren akaryakıt ve otogaz fiyatları şu şekilde belirlendi:

  • İstanbul Motorin: 21,27 TL
  • İstanbul Benzin: 19 TL
  • İstanbul Otogaz: 12,11 TL
  • Ankara Motorin: 21 TL
  • Anakara Benzin: 19,08 TL
  • Ankara Otogaz: 11,83 TL
  • İzmir Motorin: 21,27 TL
  • İzmir Benzin: 19,80 TL

İzmir Otogaz: 11,66 TL