Editörün SeçtikleriEkonomi

Bu şaka değil gerçek! Tam tamına yüzde 400 zam duyuruldu

Özel okullarda eğitim masrafları her geçen yıl artarken, yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde velilerin gündeminde bu artışlar bulunduğu belirtilerek okul ücretlerinin yanı sıra öğrenci ulaşımı, beslenme, kırtasiye gibi ek masraflar da velileri zorlayacağı ifade edildi. Bununla beraber özel okulların eğitim ücretlerine yapılan zam, velileri derinden etkilediği ifade edilerek bununla sınırlı kalmayan okullar, yemek, servis ve ders kitapları gibi ek ücretlerde de artış yaparak velileri daha da zor durumda bıraktığı bildirildi. Ayrıca özellikle ders kitaplarının fiyatlarının bu yıl 35-40 bin TL’ye kadar çıkabileceği de aktarıldı.

FAHİŞ ARTIŞLAR YAPILDI

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, konuyla ilgili olarak  bir açıklama yaptı. Ağaoğlu yaptığı açıklamada, özel okulların belirlenen ekonomik sınırların üzerinde artışlar yaparak velilere yük bindirdiğini belirterek özellikle yemek, kitap, servis ve etüt gibi ek ücretlerde fahiş artışlar yapıldığını vurguladı.

FİYAT DEĞERLENDİRME KURULUNA BAŞVURULABİLİR

Özel eğitim kurumları, ilköğretim düzeyindeki ders kitaplarını bedava olmasına rağmen velilere kendi bastırdıkları kitapları satmaya çalıştığı ifade edilerek bu durum, veliler arasında tepkilere yol açıyor ve daha fazla mali yük getirdiği aktarıldı.  Öğrenci velileri, yüzde 300-400’e varan zamlarla karşı karşıya kaldıklarında çözüm yolları aramaya başlarken Tüketici Konfederasyonu, velilere Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayladığı kitapları kullanmaları konusunda önerilerde bulundu ve veliler, şikayetlerini Milli Eğitim Bakanlığı’na iletebilecekleri gibi Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na da başvurabilecekleri bildirildi.