Bu sene 7’incisi düzenlenecek olan Zeytinli Rock Festivali, kaymakamlık tarafından iptal edildi! 70 sanatçının sahne alacağı festivale, İzmir’den talip çıktı!

2020 yılında Çin’in Wuhan kentinde görülen ve kısa süre içerisinde ülkemiz de dahil olmak üzere birçok dünya ülkesine hızlı bir şekilde yayılım gösteren koronavirüs salgını, gündelik hayat akışının birçok alanında çeşitli kısıtlamaların uygulanmasına sebep oldu. Özellikle aşıların henüz bulunmadı ve koronavirüsün henüz tam olarak tanınmadığı ilk bir yıllık süre içerisinde sokağa çıkma yasağı uygulamalarının yanı sıra pek çok farklı alana da bazı yasaklar getirildi.

Son dönemlerde aşı olan kişi sayısının artması, toplum bağışıklığının kazanılmasını sağladı. Uzun süredir uygulanmayan sokağa çıkma yasaklarının yanı sıra, bir dönem sokakta dahi takmak zorunda olduğumuz maskeler kaldırıldı. Ancak başından beri çok anlamlı bulunmayan hele ki tüm yasakların kalkmasına rağmen devam edilmesine asla bir sebep bulunamayacak gece yarısı müzik yasağı, vatandaşların bu yasağın virüs sebepli değil özellikle hükümetin politikalarından kaynaklandığını düşünmelerine yol açtı.

Gece 1’den sonra canlı müziğin yapılmasını yasaklayan devlet yetkilileri hala sık sık eleştirilmeye devam edilirken, bir başka yasak haberi de bu yıl 7’incisinin düzenleneceği haftalar önce duyurulmuş olan Zeytinli Rock Festivali’nden geldi. Kaymakamlık tarafından yasaklanan festival, büyük tepkilere sebep oldu.

ŞAKA GİBİ AMA GERÇEK!

Bu yıl 7’incisinin düzenleneceği duyurulan ve bu kapsamda da birçok ünlü isim ile anlaşmaya varan Zeytinli Rock Festivali, kaymakamlık tarafından yasaklandı. Yasaklama sebebi ise festivalin kamu güvenliğini tehdit ediyor olması olarak gösterildi.

70 SANATÇI SAHNE ALACAKTI!

2014 yılından geçtiğimiz yıla kadar Balıkesir ilinin Burhaniye ilçesinde düzenlenen Zeytinli Rock Festivali, bu yıl 7’inci senesi ile dinleyiciler ile buluşacaktı. Festival kapsamında tam 70 sanatçı ile anlaşılmıştı.

SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKANINDAN TEPKİ!

Zeytinli Rock Festivali’nin iptal edilmesine tepki gösteren isimlerden birisi olan Seferihisar Belediye Başkanı CHP’li İsmail Yetişkin, bu yasağın kabul edilemeyeceğini savunarak “Festivali, gerekli izinleri alarak biz yapmak istiyoruz” dedi.

Exit mobile version