Ekonomi

Bu sene bayram ikramiyesi alacak olanlar dikkat: Önemli açıklama yapıldı!

Bu sene Temmuz ayında emekliler bayram ikramiyelerini alacak. 2021 yılında Kurban Bayramı ikramiye ödemeleri bin 100 TL olarak gerçekleştirilecek. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan’da emekli bayram ikramiyelerinin asgari ücret artışına endekslenmesi gerektiğini ifade etti.

2018 yılından bu yana emekliler bayram ikramiyesi alıyor. Bu nedenle bu sene emekliler ikramiye ödemeleri için gün sayıyorlar. Temmuz ayı emekli ikramiye ödemeleri 1100 TL olarak gerçekleştirilecek. 30 Haziran Emekliler Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan emekli ikramiyelerinin asgari ücret artışına endekslenmesi gerektiğini söyledi.

Bayram ikramiyelerine üç yılın sonunda yapılan artışın yeterli olmadığını söyleyen Çalışkan, “Tüm emekliyi kapsayan hizmet ve prime dayalı standart birliği yasası çıkarılmalı, yasada yaşa değil hizmete bakılmalıdır. 2000’den önce uygulanan katsayı ve gösterge sisteminin getirilmesinin adaletli olacağı kanısındayız. Yıllardır ertelenen memurların 3600 ek göstergesi ve emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunları bir an önce çözülmelidir. Sosyal güvenlikteki huzursuzluk, adaletsizlik tüm milleti, halkı etkiler. Bir an önce sosyal güvenlikte emeklilik yasalarının güncellenmesi gerekmektedir. Her kesim milli gelirden az çok pay alırken 2000 yılından itibaren emeklilere milli gelirden pay verilmemektedir. Biz emekliler olarak haklarımızı seçimlerde oy verdiğimiz, oylarımızla iktidar yaptığımız değerli siyasilerimizden istiyoruz. Bize karşı sorumlu olan sizlersiniz. Bizler tüm görev ve sorumluluklarımızı yerine getirerek emekli olduk.” İfadelerini kullandı.

Emekli ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatırılacak?

2021 Kurban Bayramı 20-24 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. 19 Temmuz tarihinin arefe günü olması nedeniyle ikramiyelerin bir hafta öncesinde yani 12-16 Temmuz tarihleri arasında banka hesaplarına yatması bekleniyor.