Bu sene doğal gaz ile ısınacak olanları üzecek haber: 1 Ekim’de geliyor!

Türkiye’de milyonlarca kişi kış aylarında doğal gaz ile ısınıyor. Bu kapsamda vatandaşları üzecek flaş bir gelişme yaşandı. CHP MYK Raporu’nda artan petrol fiyatlarının orta vadede Türkiye’nin doğal gaz faturasını artırabilir.

Doğal gaz kullanan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Milliyet’ten Mehtap GÖKDEMİR’in haberine göre: CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın tarafından MYK Raporu’nda doğal gaz konusuna yer verildi. Söz konusu rapora göre, Uluslararası piyasada enerji fiyatlarında yaşanan artışlar Türkiye’yi etkileyebilir.

Yüzde 30-35’lik bir artış bekleniyor

Türkiye’nin doğal gaz faturasında yüzde 30-35’lik bir artış beklendiği belirtilen raporda,
“Halen Türkiye doğal gaz ithalatının yıllık 36 milyar metreküplük kısmı uzun vadeli kontratlarla yapıyor. Bunlar da petrol ürünlerine endeksli kontratlar. Buradaki fiyatlar, her üç ayda bir geçmiş altı aylık petrol ürünleri fiyatlarını da içeren formüllerle güncelleniyor” ifadeleri kullanıldı.

Raporda Türkiye’nin yürürlükteki doğal gaz kontratlarındaki fiyatların önümüzdeki ilk hesaplama dönemi 1 Ekim, bir sonrakinin ise 1 Ocak 2022 olduğu belirtildi.

Konutlar için doğal gaz zammına ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak Türkiye’nin doğal gaz faturasına gelen zammın bireysel kullanıcıları da etkileyebileceği düşünülüyor.

Exit mobile version