Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

Bu sene koyun, sığır, keçi kesecek vatandaşlar dikkat: Sakın bunu yapmayın, yapan para cezası ödüyor!

2022 Kurban Bayramı’na az bir süre kaldı. Kurban kesecek olan vatandaşların ise bazı kurallara uyması gerekiyor. Uygunsuz kurban kesimi yapan vatandaşlara ise bazı cezalar uygulanıyor.

Bu yıl Kurban Bayramı’nın 1. günü 9 Temmuz 2022 tarihinde idrak edilecek. Bayramın 4. günü ise takvimde 12 Temmuz Salı olarak işaretlendi. Bu sene koyun, sığır, keçi kesecek vatandaşların ise bazı kurallara uyması gerekiyor. Geçtiğimiz sene İzmir’de uygunsuz kesim yapanlara 204 TL para cezası yazılacağı bildirilmişti.

Bu kapsamda yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

Cadde, sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol ve otoyol kenarları, spor ve çocuk oyun alanları gibi yerlerde kesinlikle kurban kesimi yapılmayacak. Belirlenen yerler dışında kurban kesen veya kesilen kurban atıklarını sokağa ve kamuya ait alanlara bırakanlara, Kabahatler Kanunu’nun 41/3. maddesi gereği işlem yapılacak ve Belediye zabıta görevlileri tarafından 204 TL para cezası uygulanacak. İzmir Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, kent genelinde uygunsuz kurban kesimlerini önlemek için denetimlerini sürdürecek.

Bu yıl ceza kaç para?

Belediye bu yıl uygunsuz kesim cezasının ne kadar olduğunu henüz açıklamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgili olarak yakında açıklama yapması bekleniyor.