Bu sene öğrenciler yüz yüze eğitime başlayacak mı? Bakan Selçuk’tan okullar ile ilgili önemli açıklama!

Türkiye’de delta varyantı endişesi yaşanıyor. Bu nedenle öğrenciler ve veliler bu sene yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağını merak ediyorlar. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okullar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de ilk kez 11 Mart 2020 yılında tespit edilen corona virüsü salgını nedeniyle milyonlarca öğrenci eğitimlerine uzaktan devam etmek zorunda kaldı. Bu sene ise delta varyantı endişeleri arttırdı. Özellikle öğrenciler ve veliler bu sene eğitimin yüz yüze olup olmayacağını merak ediyorlar. Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sabah Gazetesi’nden Burak Çelik’e açıklamalarda bulundu.

Tüm öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının yaş sınırı olmaksızın aşılama takvimine dahil edildiğini açıklamalarında belirten Bakan Selçuk, okullarda hijyen koşullarını sağlamak için çok hızlı adımlar attıklarını bildirdi.

Bakan Selçuk uzaktan eğitime ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

Uzaktan eğitim hiçbir zaman yüz yüze eğitimin yerini tutamaz. Bu noktada hepimiz hemfikiriz. İyi bir akademik içerik sunup iyi bir öğretim yapsanız da duygu aktarımı daha sınırlı kalabiliyor. Ben sürekli çocuklarımla, meslektaşlarımla temas halindeyim.

Salgın döneminde 600 bini aşkın öğretmenimle çevrim içi buluşmalar gerçekleştirdim. Dijital ortamda hemen her gün bir okulumuza konuk oldum, koşullar müsaade ettikçe fiziken de çocuklarımla bir arada olmaya gayret ediyorum.

Öğretmenin öğrencisinin gözünün içine baktığı, çocukların arkadaşlarıyla paylaştıkları yüz yüze eğitimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz salgın döneminde çok net gördük. Okul sadece öğretim yapılan yer değil; “okul” paylaşma, farklılıklara saygı duyma, bir olabilme yeridir.

Exit mobile version