Bu ürün yasaklanıyor: Artık marketlerde satılmayacak!

Bir ürünün daha satışı yasaklanıyor. Nar ekşisi sosu ve nar aromalı sos gibi ürünlerin satışının yasaklanmasının ardından bir yasak açıklaması daha geldi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, halk sağlığına yönelik alınan kararlarla ilgili açıklamada bulundu.

YASAKLANIYOR

Nar ekşisi sosu ve nar aromalı sosların yasaklanmasından sonra limon suyu için de bir yasak açıklaması geldi. Bakan Yumaklı, limon sosu gibi ürünlerin yasaklanacağını duyurdu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bakan Yumaklı, “Daha önce yaptığımız düzenlemeyle bal aromalı şurup ve pekmez izlenimi veren ürünleri yasaklamıştık. Benzer şekilde limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını da yasaklayacağız.” dedi.

‘YAPAY ET ÜRETİMİNE İZİN YOK’

Yumaklı, son dönemde sıkça gündeme gelen “yapay et” ve “böcek unu” konusuna da açıklık getirmek istediğini belirterek, şunları kaydetti:

“Zaman zaman ‘Bakanlık yapay ete izin verdi’ gibi haberler, paylaşımlar yapılıyor. Yapay et kesinlikle gündemimizde yok arkadaşlar. Yapay et üretimine izin verilmesi asla söz konusu değil. Yapay et konusunda herhangi mevzuat çalışmamız bulunmadığını da belirtmek isterim. Biz, ülkemiz hayvancılığını geliştirmek için çalışıyoruz.”

Exit mobile version