Bu yıl DGS’ye katılacak herkesi ilgilendiriyor: ÖSYM duyurdu!

Bu yıl DGS’ye katılacak önlisans mezunlarını ilgilendiriyor. 3 Temmuz 2022 tarihinde uygulanacak sınav ile ilgili olarak ÖSYM duyuruda bulundu. Yapılan duyuruya göre, sınav başvuruları 23 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek. Sınava katılım sağlamak isteyen herkesin söz konusu tarihten önce başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

DGS sınavına katılacak olanlar için sınav başvuruları 23 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek. Sınava katılacak olan adayların 190 TL sınav ücretini yatırmaları gerekiyor. DGS geç başvuru tarihi ise 31 Mayıs 2022 olarak açıklandı.

Sınavda kaç soru olacak?

DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 135 dakika olacaktır. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecek.

Exit mobile version