Bu yöntemler ile İstanbul’da 550 bin ve Ankara’da 160 bin TL’ye ev sahibi olmak mümkün!

Döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen yukarı yönlü hareketler, son haftalarda iyiden iyiye hız kazandı. Hali hazırda zamlı fiyatlar aracılığı ile satışa sunulan sıfır ve ikinci el konutlar, piyasalarda gözlenen bu olumsuz gelişmeler ışığında yeniden zamlandı.

Yeni dönemde kendi evinin sahibi olabilmek adına uygun fiyat arayışı içerisinde olan vatandaşlara, icra dairelerinden sevindiren haber geldi. Kurum, piyasaya değerinin oldukça altında fiyatlar karşılığında konut satışı yapıldığını açıkladı.

İhale ile Ev Sahibi Olmak Mümkün!

İcra daireleri, bankalara olan borçlarını ödeyemeyen veya mal paylaşımı esnasında çeşitli sıkıntılar ile karşılaşan vatandaşların konutlarını piyasanın oldukça altında olan fiyatlar karşılığında satışa çıkarmaktadır. “ilan.gov.tr” internet sitesi aracılığı ile satışa çıkarılan konutların fiyatları, ekspertiz raporunda belirtilmiş olan fiyatların yaklaşık olarak yüzde 40- yüzde 50 oranında altındadır.

İhale ile Kimler Ev Sahibi Olabilir!

İhale usulü ile satışa çıkarılan icralık konutlardan birine sahip olabilmek için 18 yaşın üzerinde olmak, UYAP sistemine kayıtlı olmak ve ilgili konut için belirlenmiş olan yüzde 20’lik teminat bedelini yatırmak yeterlidir. Bu şartları sağlayan ve gerçekleştirilen ihale aracılığı ile en yüksek teklifi veren kişi, ilgili konutun yeni sahibi olmaktadır.

İhale ile Satılan Evler Kaç Para?

Bankalar aracılığı ile satışa çıkarılmış olan evler, metrekare büyüklüklerine, bulundukları şehirlere ve evlerin durumuna göre değişiklik gösteren fiyatlardan satışa çıkarılmaktadır. Söz konusu satış sitesi içerisinde yer alan uygun fiyatlı bazı evlerin özellikleri ve satış fiyatları şu şekildedir:

Exit mobile version