Buca Belediyesi Kosova’nın bağımsızlığını engelsiz parkla simgeledi

Buca Belediyesi’nin engelsiz kentsel yaşam alanı vizyonuyla Buca Koop Mahallesinde 3 bin 500 metrekare alanda yapımını tamamladığı ‘Kosova Bağımsızlık Parkı’nın açılışı gerçekleşti.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine; CHP 27’nci Dönem İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır ve Kani Beko, CHP 28. Dönem İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, AK Parti Buca İlçe Başkanı İbrahim Şengöz, sivil toplum kuruluşları ve Bucalılar katılım sağladı.

Açılışta konuşan Buca Koop Mahalle Muhtarı Hakan Dönertaş, göreve geldiğinden bugüne 6 park 3 tane de otopark açtıklarını belirterek, “Sayın Belediye Başkanım Erhan Kılıç’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Öte yandan Dönertaş, diğer parkların yenilenmesi için Başkan Kılıç’tan söz aldığını duyurdu.

Kosova Cumhuriyeti İstanbul Büyükelçisi Petrit Prekazi, “Bugün burada toplanmamız çok önrmli çünkü iki ülke ve halk arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecektir. Kosova’daki Türkler ve Türkiye’deki Arnavutlar iki ülke arasındaki ilişkiler için önemlidir. Geldikleri anavatanı unutmamaları adına ilişkilerimiz devam edecektir. İstanbul’da ve İzmir’de Arnavut asıllı sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerimiz devam edecektir. Kosova Başkonsolosluğu adına başarılar diliyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Kosova Rumeli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İbrahim Şengöz, “Erhan Kılıç’a tüm camiamız adına yürekten teşekkür ediyorum” dedi. Öte yandan Şengöz, Kosova Bağımsızlık Parkın’da inşa edilen Kosova’nın bağımsızlığının 15’inci yılına özel heykeltraş Derya Dağdeviren’in inşa ettiği heykel için de teşekkür etti.

Engelleri kaldırıyoruz, kardeşlik köprüsü kuruyoruz

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Buca için yeni bir yaşam alanı yaratmış olmanın ve bu kentin insanlarına hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Farklı külütürlerin bir arada yaşadığı Buca’da Balkan Göçmenleriyle olan dostluğumuz her zaman farklı olmuştur. Bunu devam ettirmeye devam ettireceğiz” dedi. Başkan Kılıç, “Buca’dan Balkanlara uzanan birlik ve kardeşlik bağımız bu parkla daha da güçleniyor. Kosova uzun zorlu ve meşakatli bir mücadelenin ardından bağımsızlığını ilan etmiştir. Kosova’nın bağımsızlığının ve güzel halkının her zaman yanında olmaya devam edeveğiz. Bu park aynı zamanda engelleri de kaldırmaktadır. Engelli vatandaşlarımız burada rahat bir nefes alacaktır” mesajını verdi.

Başkan Kılıç’tan Festivale davet

Başkan Kılıç, bugün saat 16.00’de Hasanağa Bahçesi’nde bu yıl 11’incisini düzenledikleri Uluslararası Buca Balkan Festivali’ne tüm vatandaşları davet etti.

Başkan Soyer’den Buca’ya müjde

Kosova ile olan bağların yüzlerce yıl ötesine dayandığına vurgu yaparak sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün bu açılışla birlikte Kosova Türkiye arasındaki derin bağları güçlendirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu park barışın, kardeşliğin ve dayanışmanın bir simgesi olarak sonsuza dek yaşayacak” dedi. Öte yandan Başkan Soyer, Buca Metrosuyla ilgili bir müjdeyi de paylaşarak, “İzmir tarihinin en büyük yatırımını İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca’ya yapıyor. Buca Metrosunu tarihinden önce bitireceğiz. Belkide tarihimizin verimliliği en yüksek projesi olarak hayata geçireceğiz. Kredi geri ödenmeye başladığında işletme açıldığı için elde edilen gelirle ödeme yapacağız. Senede 45 milyon euro bir gelir elde etömeyi planlıyoruz. Ne devletimizin ne belediyemizin cebinden bir kuruş çıkmadan kendi kendini finanse eden bir yapıyı Buca’yla buluşturacağız” sözlerini kaydetti.

 

Exit mobile version