İzmir Haberleri

Buca cezaevi için Adalet Bakanlığı ile görüşülecek

Buca’nın merkezinde 60 yıldır hizmet veren Buca Kapalı Cezaevi’nin kaldırılarak kent hizmetine kavuşturulabilmesi için Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç ve AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya bir araya geldi. Konuyu gündeme getirmekten ziyade sonuç almanın önemli olduğunu söyleyen Kılıç, Meclis üyelerinin de bu konu için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. 

“Hepimizin hayali daha yaşanabilir bir Buca”

Cezaevinin kaldırılması için ellerini taşın altına koymaktan asla vazgeçmeyeceklerini ifade eden Kılıç, “Biz her zaman birlikte çalışma konusunda açığız. Buca Belediyesi olarak biz mevcut imkanlarımızın da üzerine çıkarak çalışacağız. Bu olay, öncelikle cezaevinin kaldırılması ama cezaevinin kaldırılması zaman alabilir.

Oradaki imar yolunun açılması bile Buca trafiği için neşter olacak. İnşallah bunları el birliğiyle yapabiliriz. Hepimizin hayali daha yaşanabilir bir Buca. Bu konuyla ilgili hiçbir siyasi sahiplenme çabam yok. Burada cezaevi kalkarsa da bunu ben yapmış olmayacağım. Yeter ki kalksın” dedi.

“Burayı el birliğiyle kaldırmamız lazım”

İlerleyen günlerde cezaevinin kaldırılması için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Ankara’da görüşme gerçekleştireceklerini belirten Kaya, “Buca Cezaevi, Buca’nın merkezinde kalmış 73 bin 924 metrekarelik devasa bir alan. Kent merkezinde böyle bir alan yok. Yer Adalet Bakanlığımızın. Sağ olsun Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül de İzmir ziyareti sırasında ve daha sonraki görüşmelerde cezaevinin kaldırılması konusunda iradesini koymuş oldu. Süreç içerisinde bu konu çoğu kez konuşuldu. Yıllardır da konuşuluyor. Tabi bu belli bir süreç alacak.

Cezaevinin kapasitesinin üzerinde bir tutuklu sayısı var. Şimdi bundan sonra sizinle birlikte sayın bakanımızla bir araya geleceğiz. Bakanlığın da belli ihtiyaçları var. Buca’nın menfaati, İzmir’in menfaati neyi gerektiriyorsa bakanımızla birlikte görüşeceğiz. Biz siyaset üstü çalışmak istiyoruz. Burayı el birliğiyle kaldırmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın