Buca Cezaevi yeşil alan olacaktı ama moloz dökülüyor

HABER/ Didar DEMİRCİ- AK Parti Buca Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Kalfaoğlu, Buca Cezaevi alanına dökülen molozları göstererek, molozları belediyenin döktüğünü öne sürdü. Kalfaoğlu, konuya ilişkin egehaber.com’a konuştu.

Buca Cezaevi’nin kaldırılması sürecini aktaran Kalfaoğlu, “Buca Cezaevi malum Adalet Bakanlığımızın mülkü. Biz Cezaevinin kaldırılması için öncelikle cezaevini Bakanlıktan, İller Bankasına devrini sağladık. Cezaevini kaldıracağımız süre içinde hem Buca Belediye Başkanına hem de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına yazılı ve sözlü olarak beyanlarımız ile bu sürece müdahil olmasını istedik. Buca Belediye Başkanı Sayın Erhan Kılıç, çağrımıza cevap verdi. Ankara’da yaptığımız toplantılar sonrasında cezaevinin kaldırılması konusunda uzlaştık. Akabinde cezaevinin yıkımı işi için hızlı bir şekilde adım attık. Cezaevinin yıkılacağı süre zarfında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yıkımın engellenmesi için bir sürü adım attı. Bununla da yetinmedi İzmir Barosu ile birlikte yıkımın durdurulması için dava açtı. Biz bu süreçlere rağmen ceza evini yıkmayı başardık” sözlerini kaydetti.

45 BİN METREKAREDE YEŞİL YOK MOLOZ VAR

Cezaevinin kaldırılmasının ardından ilçeye kazandırılan 85 bin metrekare alanın yanı sıra Menderes Caddesi’ne alternatif bir yolun açılmasını sağladıklarını belirten Kalfaoğlu, “Ayrıca Cumartesi Pazarına da cezaevi alanından yer tahsis ederek, pazarın daha sağlıklı bir ortamda kurulmasını sağladık. Cezaevi alanında bir de okul yapılmasına vesile olacağız. Tüm bunların yanı sıra cezaevi alanından kalan 45 bin metrekare alan da Buca Belediyesi’ne yeşil alan yapması için tahsis edildi. Ama Buca Belediyesi bu alana sadece moloz döküyor, çöp döküyor. Evet, yeşil alan yapacağı yerde şu anda moloz ve çöp döküyor” dedi.

“MİLLET BAHÇESİ VE YEŞİL ALAN YAPACAĞIM”

Cezaevi alanının Adalet Bakanlığı’ndan İller Bankası’na devredilmesi karşılığında 300 adet lojman ve bir adet cezaevi yapma taahhüttü verildiğini aktaran Kalfaoğlu, İller Bankası’nın bu alanın 5’te 1’ine konut yapıp halka arz edeceğini belirterek, “Ben belediye başkanı olursam, Buca Belediyesine ait birkaç taşınmazı takas edeceğim ve belediye olarak cezaevi alanını tamamen millet bahçesi, tamamen alanı yeşil alan yapacağım. Buca cezaevi alanında bir tane güzel konferans salonumuz olacak, bir tane güzel tiyatro salonumuz olacak. Buca İzmir’in en büyük ilçesi 600 bin nüfusa sahip. Buca’nın bir tane sineması yok. Bir tane konferans salonu var; o da rahmetli Işılay Saygın’ın yapmış olduğu 400 kişilik bir tane konferans salonu… O da 600 bin kişilik Buca’ya hitap ediyor. Buca bu kadar kötü durumda. Belediye başkanı olduğumda Buca’ya tiyatro salonlarını, konferans salonlarını, sinema salonlarını hep beraber kazandıracağız” diye konuştu.

Exit mobile version