Ege Haberleriİzmir Haberleri

Bucalılar bunu sakın çöpe atmayın: Belediye duyuruda bulundu!

İzmir Buca Belediyesi internet sayfası üzerinden yaptığı yazılı açıklama ile duyuruda bulundu. Yapılan duyuruda vatandaşların bu ürünü çöpe atmaması istendi. Bunun yerine vatandaşlar belirtilen telefon numarasını arayarak ellerindeki plastik kapakları teslim edebilecekler.

Buca Belediyesi plastik kapak kampanyası duyurusunda bulundu. Yapılan açıklamada engelli vatandaşlar tekerlekli sandalye temin edilmesine katkıda bulunmak isteyenler, biriktirdikleri plastik kapakları teslim edebilecekler. Vatandaşlar topladıkları kapaklar için 999 1 234 numaralı ALO Atık Hattı’nı arayabilir ya da Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne teslim edebilirler.

Belediyemiz tarafından sıfır atık faaliyetleri kapsamında “Plastik Kapak Kampanyası” düzenlenmektedir. Kampanya atık ayrıştırma ve çevre bilinci konularında farkındalık oluşturması ve Buca’da yaşayan ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza da tekerlekli sandalye temin edilmesine olanak sağlayacaktır.

Bahse konu kampanya için yapılan başvurular, istenilen evraklar ile birlikte başvuru formu doldurularak Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne şahsen veya bucabel.ckkm@gmail.com yoluyla teslim edilecektir.

Tekerlekli Sandalye Kampanyasında İstenecek Evraklar

1-Dilekçe (iletişim bilgilerinizi ve talebinizi belirten)
2- %`lik sağlık kurulu raporu fotokopisi
3- Nüfus cüzdanı fotokopisi
4- İkametgah (Aslı)
5- Vukuatlı nüfus kayıt örneği
6- Mal varlığını gösteren belge e-devletten alınmalıdır. (Anne – Baba ve 18 yaşından büyük başvuru sahipleri adına)
7- Araç tescil belgesi (Aracınız olup olmadığına dair. E-devletten alınacak.)
8- Adli sicil kaydı e-devletten alınmalıdır. (18 yaşından küçük başvuru sahipleri adına Anne – Baba kaydı)