Ege Haberleriİzmir HaberleriYerel Haberler

Buca’ya arabası ile girip çıkanlar dikkat: Belediye duyurdu!

İzmir’de Büyükşehir Belediyesi araç sürücülerini ilgilendiren açıklamada bulundu. Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, Buca’ya araç giriş çıkışını da önemli ölçüde rahatlatacak çalışmalar devam ediyor. Buna göre, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve İZBETON ekipleri 800 metre uzunluğunda taş duvar, 5 merdiven, bin 300 metrekare alanda karo taş ve bordür imalatını tamamladı. Toplam 4 bin 400 metrekare çift taraflı kaldırım ve aydınlatma imalatı ise sürüyor.

İzmir’de Buca’ya kent merkezinden araç giriş çıkışını sağlayan ana arterlerden Gürçeşme Caddesi’ni yeniliyor. Bu kapsamda belediye yazılı açıklamalarda bulundu. Belediye tarafından yapılan açıklamalara göre, projenin yüzde 60’ı tamamlandı.

Ne zaman bitecek?

Hem Konak ilçesine bağlı Gürçeşme ve çevresindeki semtlerin hem de Buca’nın kent merkeziyle bağlantısını sağlayan en önemli arterlerden Gürçeşme Caddesi’nin genişliği 10 metreden 20 metreye çıkartılıyor. Ayrıca bölgedeki istinat duvarı ve merdivenler de yenileniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 şeritli yolu 3 şeride çıkaracak çalışmalarını Eylül ayında tamamlayacak.