Buğra Gökçe İzmir Büyükşehir için adaylık başvurusunu yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerini üstlenen Buğra Gökçe, kısa bir süre önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Genel Sekreter Yardımcısı olarak geçiş yapmıştı. Yeniden kente dönen Gökçe, Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldu. CHP İzmir İl binasına giderek adaylık dosyasını veren Gökçe, coşkulu bir kalabalıkla, adeta bir miting havasında aday adaylığını da duyurdu.

“Doktoralı bir şehir plancısı olarak adayım”

Pankartlar, destek sloganları eşliğinde ve partililerinin de desteğiyle adaylık başvurusunun ardından il binası önünde basın açıklaması yapan Gökçe, şu şekilde konuştu:

“Kuruluşun ve kurtuluşun kenti İzmir, cumhuriyetin de kalbi, başkenti… Öyle bir yolculuğa çıktı ki değerli yol arkadaşlarım. Belki de benim hayatımın en özel en kutlu günlerini yaşıyorum. Büyük bir coşkuyla bugün benim yanımda olan İzmirlileri görünce göğüsüm kabarıyor. İzmir özgürlüğün ve hoşgörünün başkenti ve bu İzmir bir çift mavi göze aşık eşsiz bir şehir ve cumhuriyetin devrimlerinin; layık, demokratik, sosyal hukuk devletinin simgesi, güvencesi… Ve biz bu güzel duruşa aşık, cumhuriyete aşık, demokrasiye sevdalı İzmirliler olarak bugün burada belki de bir bayram gününün başlangıcını yapıyoruz. İzmir annemin evi kalbimin mücevheri, İzmir büyük Atatürk’e kalpten bağlı, büyük Atatürk’ün açtığı yola gösterdiği hedefe durmadan yürüyenlerin kentidir. İzmir benim 2008’de ilk defa koruma kurulu üyesi olarak atandığım 18 ay İstanbul’a gittiğim kalbimi ve ikametgahımı İzmir’de bıraktığım güzel şehrim. Şimdi yep yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Hedefimiz belli. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in öncülüğünde partimizin yüzyılın değişim çabasına katkı sunmak ve 2028 yolculuğunu yerellerden 2024’te İzmir’den bayrağını taşıyarak başlatmak. Bugün burada akademik kariyer sahibi doktoralı bir şehir plancısı olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum.”

Exit mobile version