EkonomiGündem

Bugün ATM’lerden paranızı alabileceksiniz: Hesaplara yattı!

Devlet tarafından destek ödemeleri sürüyor. Ekonomik sıkıntı çeken ve dar gelirli aileler için maddi destek sağlanıyor. Bunlardan biri de evde bakım maaşı oldu. Evinde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli kişilere bakan vatandaşlara her ay belirli tarihlerde maaş yatıyor. Buna göre, evde bakım maaşı ödemeleriyle ilgili yapılan açıklamada paraların yatmaya başladığı bildirildi.

Paralar hesaplara yatıyor

Evde bakım maaşı alanları sevindirecek bir gelişme yaşandı. Evde bakım maaşı ödemeler hesaplara yatmaya başladı. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, evinde baktığı yaşlı, engelli, bakıma muhtaç kişilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Buna göre, evde bakım maaşı kapsamında hesaplara 5 bin 97 lira yattı. Paralar ay sonuna kadar hak sahiplerinin hesaplarına geçmiş olacak.

Evde bakım maaşı sorgulama

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar ödemelerini SMS veya e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyor. SMS ile evde bakım maaşı sorgulaması için BAKIYE yazıp, 4747’ye gönderilmesi gerekiyor.

e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama için de e-Devlet şifresiyle giriş yapılarak “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazıp ve butona tıklayın.