Ekonomi

Bugün faiz düşürme kararı alan Halkbank 160 Bin TL’ye 2+1 konut satıyor!

Ev sahibi olmak isteyenler için yeni gelişmeler yaşanıyor. Son olarak ise kredi faiz oranları ile ilgili iddialar vatandaşları heyecanlandırdı. İddiaların ardından ise Halkbank’ın kurumsal faizlerini 200 baz puan düşürdüğü öğrenildi. Bugün faiz düşürme kararı alan banka, Ekim ayı icradan konut satış listesini de yayınladı. Banka gayrimenkul listesinde 2+1 konutun 160 Bin TL’den satışa çıktığı görüldü.

Halkbank gayrimenkul satış ekranı üzerinden konut ilanları yayınladı. Söz konusu ilan listesinde Aksaray’da 2+1 konutun 160 Bin TL’den Erzurum’da ise 2+1 konutun 170 Bin TL’den satışa çıkarıldığı görüldü.

Halkbank gayrimenkul satış açıklaması

Teklif verebilmek için İsteklinin gayrimenkulün muhammen satış bedelinin % 3’ü tutarında geçici teminatı en yakın Şubemize yatırması gerekmektedir. İstenen teminat; nakit veya diğer Bankalar tarafından verilen teminat mektupları olabilir. Teminat mektuplarının geçerlilik süresi teklif tarihinden itibaren en az 180 gün olacaktır. Teminat tutarı yatırılmadan veya eksik yatırılarak verilen teklifler, değerlendirmeye alınmayacaktır. İstekli, teminat yatırmadığı veya eksik yatırdığı teklifiyle ilgili hiçbir hak iddiasında bulunamaz. Banka, gerekli gördüğü takdirde teminat tutarını ve türünü tek taraflı olarak değiştirme hakkına sahiptir. İstekli, Banka tarafından kendisine bildirilen tutar kadar teminatında değişiklik yapmak zorunda olduğunu kabul eder.

Satışlara katılım için Gayrimenkul Satış Şartnamesinin her sayfasının imzalanarak, aşağıdaki belgeler ile birlikte en yakın T.Halk Bankası A.Ş. Şubesine teslim edilmesi şarttır.

Gönderilmesi Gereken Belgeler:

Gayrimenkul Satış Şartnamesi
Geçici Teminat Yatırma Dekontu
Teklif Sahibinin TC Kimlik Numarasını içeren Kimlik Fotokopisi
Noterden Düzenlenmiş Vekaletname (Vekaleten teklif verme söz konusu ise vekil adına
Teklif Sahibinin TC Kimlik Numarasını içeren Kimlik Fotokopisi düzenlenmiş, ihale ve açık artırmalara iştirak ve gayrimenkul satın alma yetkilerini içeren noter onaylı, ıslak imzalı vekaletname ve vekilin noter tasdikli imza beyannamesi)
Teklif veren firma ise;
Onaylı Yetki Belgesi ve Güncel Ticaret Sicil Gazetesi (gayrimenkul alım satım yetkisini içeren) İmza Sirküleri Ticaret veya Sanayi Oda Kayıt Belgesi

Aksaray’da 160 bin TL’ye konut

Banka açıklaması

Değerleme Konusu 14 B. Bölüm Nolu Mesken Nitelikli Taşınmaz Ana Yapının 2. Normal Katında, 4008 Sokağa Göre En Soldan 1. Sırada Konumludur. Onaylı Mimari Projesine Göre Brüt Yaklaşık 93 M2 (Balkon Dahil) Kullanım Alanına Sahiptir. Taşınmaz; Yaşam Alanı + 2 Oda + 1 Mutfak + 1 Banyo + 1 Balkon Hacimlerinden Oluşmaktadır. Konu Taşınmaz Takip Aşamasındadır. Bina Ana Giriş Kapısı Anahtarı Bulunmamakta Olup Banka Bilgisi Dahilinde Bina İçerisine Girilememiştir. Konu Taşınmazın İncelemesi Bina Dışından Yapılmış Olup, Konum Tespiti Yapılamadığından Sadece Mevcut Durum Değeri Takdir Edilmiştir.

Erzurum’da 170 Bin TL’ye konut

150,00 M² Yüz Ölçümüne Sahip ” 3 Katlı 5 Daireli Kargir Apartman ” Nitelikli 107 Ada 3 Nolu Parseldir. Parsel Üzerinde Bitişik Nizam Olarak İnşa Edilmiş Kargir Apartman Yer Almaktadır. Bina; Zemin Ve 2 Normal Kat Olmak Üzere Toplam 3 Katlıdır. Cins Tashih Belgesinden Alınan Ölçülere Göre; Zemin Katı Brüt ~128 M², 1. Ve 2. Normal Katları İse Brüt ~135 Er M² Dir. Yapı Toplam Brüt ~398 M² Alana Sahiptir. Cephesi Dış Cephe Boyası İle Kaplıdır. Bina Giriş Kapısı Demir Doğramadır.