EkonomiGündem

Bugün hesaplara 2292 TL yatacak: e-Devlet şifrenizle giriş yaparak kontrol edin!

Ödeme bekleyen çok sayıda kişiye güzel haber geldi. Paralar bugünden itibaren hesaplara yatmaya başladı. Devlet tarafından evinde engelli, yardıma muhtaç yaşlı ve hasta kişilere bakanlara her ay ödeme yapılıyor. İl il yapılan ödemelerin bugün zamlı olarak gerçekleşeceği belirtildi. Şartlara uygun olanlar e-Devlet üzerinden başvuru yaparak paralarını alıyor. Peki, evde bakım aylığı ne kadar oldu?

2022 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Evde Bakım Yardımı kapsamında kişi başına ödenecek yardım miktarı 2.292,02 TL’ye yükseldi.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazan yere tıklayabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e sms atarak sorgulayabilirsiniz.

15 ŞUBAT EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ

Evde bakım maaşı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’ü arasında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. İşte, 15 Şubat Salı günü itibariyle evde bakım maaşı yatan iller.

Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Aksaray
Ankara
Antalya
Balıkesir
Bilecik
Bolu
Bursa
Çanakkale
Diyarbakır
Edirne
Giresun
Hatay
İstanbul
İzmir
Kırıkkale
Kocaeli
Konya
Manisa
Mersin
Niğde
Ordu
Osmaniye
Sakarya
Samsun
Siirt
Şanlıurfa
Tokat
Uşak