Ege HaberleriEğitimİzmir Haberleri

Bugün son gün: Başvuran aileye aylık 400 TL destek ödemesi yapılıyor!

Corona virüsü pandemisi sürecinde milyonlarca pek çok aile için hem belediyeler hem de devlet tarafından destek açıklaması yapılmıştı. Yüz yüze eğitime geri dönülmesi ile beraber öğrenciler için destekler açıklamaya başlandı. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ailelere üniversitede öğrenim gören çocukları için aylık 400 TL destek ödemesi yapacağını duyurdu. Başvurular bugün sona eriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi 5 bin ailenin üniversitede okuyan çocukları için aylık 400 TL olmak üzere, ailelere toplam 3 bin 200 TL’lik destek verecek. Bugün sona erecek olan başvurular, bizizmir.com adresinden yapılacak.

Başvuru Şartları

TC Vatandaşı olmak,
Öğrencinin ailesinin İzmir’de ikamet ediyor olması,
18-25 yaş aralığında olmak,

Devlet üniversitesinde okuyor olmak veya vakıf üniversitelerinde % 100 burslu öğrenim görüyor olmak,
Aktif ve örgün eğitim görmekte olan ön lisans veya lisans öğrencisi olmak,
Not ortalamasının 4 üzerinden en az 2.00, 100 üzerinden en az 53 olması
Sınıf tekrarı yapmamış olması

**Ebeveynleri ayrı olan, ebeveynleri ile ilgili gizlilik kararı olan ,ebeveynleri hayatta olmayan öğrencilerimizin başvuruları direkt Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğünden alınacaktır.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yapılan yardım açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Öncelikle yeni öğretim yılında başarılar diliyor, üniversitedeki yaşamın boyunca her zaman yanında olacağımızı bilmeni istiyorum.
İzmir köklü geçmişi, kadim dayanışma kültürü ile yalnızca bugüne değil yarınlara da ışık tutan özel ve güzel bir şehir. Bu güzel şehirde ya da ülkemizin başka bir şehrinde üniversite öğrenimi alacaksınız. Bize düşen ise üniversite yaşamınız boyunca sizlere nefes aldıracak, kaynaklara erişiminizi sağlayacak, sanat, spor ve kültürle dolu bir eğitim ortamına destek olmaktır.
Sizler için ayda 400 TL olmak üzere 8 ay boyunca toplam 3.200 TL’lik bir destek paketi hazırladık. Başvuru formunu doldurmanız, istenilen evrakları tamamlamanız, bizim eşit ve adil bir biçimde değerlendirmeleri sonuçlandırmamızı beklemeniz yeterli olacaktır.

Üniversiteli genç arkadaşım,
Biz varız, yanındayız.