Bugün son gün: Ziraat Bankası’nda hesabı olanların hemen kimlikleriyle başvurması gerekiyor!

Ziraat Bankası hesabı olanların bilmesi gereken bir açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada bulunan kamu bankası Zamanaşımı listesinde hesabı bulunan vatandaşların kimlikleri ile şubelere başvuruda bulunması gerektiğini duyurdu. Başvuru yapmayanların parası Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu‘na devredilecek.

Türkiye’de milyonlarca vatandaş parasını kamu veya özel bankalarda değerlendiriyor. Ancak vatandaşlar açtıkları banka hesaplarını zaman içerisinde unutabiliyorlar. Bu durumda zaman aşımına uğrayan hesaplardaki mevduat, emanet, hak ve alacaklar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devrediliyor. Ziraat Bankası müşterileri için yaptığı uyarıda, zaman aşımı listesinde bulunanların 15 Haziran 2021 tarihine kadar kimlikleri ile şubelere başvuru yapması gerektiğini bildirdi.

Banka açıklamasında şöyle dedi:

5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.

01.11.2006 tarih ve 26333 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 8. maddesi gereğince bankaların, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini Şubat ayının başından itibaren kendi internet sitelerinde dört ay müddetle ilan etmesi gerekmektedir.

Zamanaşımına uğrayan hesaplar listesinde bilgileri yer alan müşterilerimizin en geç 15 Haziran 2021 tarihi mesai saati bitimine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvurmamaları halinde, zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet, hak ve alacakları yasa gereği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir.

Zaman aşımı listesi nasıl görüntülenir?

Zaman aşımı listesine https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bankamiz/ziraatten-duyurular/duyurular/zaman-asimina-ugrayan-mevduat-ve-emanet-hesaplari-2021 adresinden ulaşabilirsiniz. Açılan ekranda as soyad ve güvenlik kodu gibi bilgileri girerek zaman aşımı listesinde yer alıp almadığınızı görebilirsiniz.

Exit mobile version