Depremler

Bugün tam 36 farklı DEPREM oldu! Kandilli illeri tek tek açıkladı Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Muğla ve bu iller

Kandilli Rasathanesi tarafından bugün 9 Ekim 2023 Pazartesi günü gece yarısı saatleri ile başlayan ve bu saate kadar devam eden depremler listesi paylaşıldı.

Bugün tam 36 farklı DEPREM oldu! Kandilli illeri tek tek açıkladı Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Muğla ve bu iller- Türkiye’de 6 Şubat deprem faciası ile birlikte başlayan ve her yeni gün artarak devam eden artçı depremler hala varlığını sürdürüyor. Bugün Kandilli verilerine göre an itibari ile yayımlanan verilerde toplamda 36 farklı deprem gözlemlendi.

BİR ÇOK İLDE PEŞ PEŞE YAŞANIYOR

Kandilli Rasathanesi resmi web adresi üzerinden anlık olarak yapılan deprem değerlendirmeleri kapsamında 11 deprem bölgelerinden bazıları dahil bir çok farklı ilde deprem meydana geldi. Yayımlanan rapora göre bugün 9 Ekim’de meydana gelen ilk deprem saat 00:18’de gece yarısı Ağrı Sarıçavuş, Doğubayazıt’ta meydana geldi. Depremin büyüklüğü ise 2.1 olarak kaydedildi. Bugün an itibari ile en son kaydedilen deprem ise saat 09:41’de Malatya Ozal’da 2 büyüklüğünde meydana gelirken günün en yüksek deprem verisi de belli oldu.

Kandilli’nin yayımladığı rapor aşağıdaki gibi:

YUNANİSTAN’DA 3.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE MARAŞ’TA 3.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Ege Denizi ile bağlantılı olan Yunanistan’da bugün günün en yüksek büyüklükte depremi meydana geldi. Saat 06:09’da 3.2 büyüklüğünde yaşanan Yunanistan değreminin ardından en büyük diğer deprem ise 6 Şubat faciasının deprem üssü Kahramanmaraş’ta yaşandı. Maraş’ta bugün saat 05:01’de 3.1 büyüklüğünde Nurhak Tatlar’da deprem yaşandı.

Henüz yapılan deprem açıklamaları sonrası herhangi bir can ve mal kaybına dair açıklama gelmedi. Artçı depremler ülkenin bir çok farklı bölgesinde hala devam ediyor. Vatandaşlara dikkatli olunması konusunda uyarı yapıldı.