Bugünden itibaren hesaplarınızı kontrol etmeyi unutmayın: e-Devlet şifrenizle giriş yapıp sorgulayabilirsiniz!

Ödemelerle ilgili detaylar yakından takip ediliyor. Ödeme bekleyen vatandaşlar paraların ne zaman yatacağını araştırıyor. Ekim ayı ödemelerinin bugünden itibaren hesaplara geçmesi bekleniyor. Evde bakım maaşı alanların hesaplarına paraları yatacak.

Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerle kanıtlanmış kişilere bakanlara verilen evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı merak ediliyor. Ödemeler her ayın 15’i ile 30’u arasında gerçekleşiyor. Buna göre, il il yapılan ödemelerin bugünden itibaren hesaplara geçmesi bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI E-DEVLET SORGULAMA

Evde Bakım aylığı alan vatandaşlar e-Devlet üzerinden paralarının yatıp yatmadığını sorgulayabiliyor. TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Daha sonra açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SMS İLE SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Exit mobile version