EkonomiGündem

Bugünden itibaren paralar yatırıldı: Hemen kartınızla ATM’ye gidip kontrol edin!

Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren ödemelerle ilgili detaylar belli oldu. Paralar bugünden itibaren hesaplara yatırıldı. Buna göre, banka hesaplarına 1325 TL ödeme yapıldı.

Ödemeler bugünden itibaren gerçekleşmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görevli öğretmenlere bugünden itibaren 1325 TL yatırıldı. Her yıl zamlı olarak yapılan ödemeler bu yıl 1325 TL olarak gerçekleşti.

1325 TL ÖDEME YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere eğitime hazırlık ödemesi kapsamında 1325 TL ödeme yapılacak. Bakanlığın illere gönderdiği yazıda, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin bu yıl 1325 lira olarak belirlendiği, ödemenin 12 Eylül’den itibaren yapılacağı bildirildi.

EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ NEDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre devlet okullarında görev yapan öğretmenlere, her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere öğretim yılının başladığı ay içinde öğretim yılına hazırlık ödeneği verilir.

Eğitim ödeneği fiili olarak görevde olan öğretmenlere ödenir. Kırtasiye ödeneği olarak da adlandırılan öğretim yılına hazırlık ödeneğine Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararına göre, her yıl zam yapılıyor.