Bugünden itibaren trafiğe çıkacaklar dikkat: Artık zorunlu değil!

Bugünden itibaren trafiğe çıkan milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor. Artık zorunlu olmayacak. 1 Aralık tarihinde başlayan uygulama bugün itibariyle sona erdi. Kurala uymayanlara para cezası kesiliyordu.

Sürücüleri ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Türkiye genelinde zorunlu olan kış lastiği uygulaması bugün sona erdi. 1 Aralık tarihinde başlayan uygulamanın 1 Nisan’a kadar devam edeceği biliniyordu. Uygulamaya uymayan sürücüler 1 bin 568 TL para cezası ödüyordu. O uygulama bugün itibariyle zorunlu değil.

1 NİSAN’A KADAR ZORUNLU

Kış lastiği uygulaması belirlenen tarihlerde zorunlu tutuluyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu. Söz konusu yetki, Bakanlıkça valiliklere de devredilebiliyor.

BUGÜN SONA ERDİ

Bu kış İstanbul’da 25 Kasım 2023, Türkiye genelinde ise 1 Aralık 2023’te başlayan kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması, 1 Nisan Pazartesi günü sona erecek.

Exit mobile version