Bugünkü Hava Durumu: 9 Eylül 2024 Pazartesi, İstanbul, Ankara ve İzmir’de Yağış Var mı?

Okulların açıldığı bugün, veliler ve öğrenciler hava durumunu yakından takip ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) paylaştığı verilerle 9 Eylül 2024 Pazartesi gününe dair hava durumu raporu açıklandı. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir’de hava nasıl olacak? Detaylar haberimizde…

İstanbul’da bugünkü hava durumu, gökgürültülü sağanak yağışlarla geçecek. Meteoroloji, şiddetli yağış uyarısında bulunarak vatandaşların dikkatli olmasını öneriyor. Megakentte hava sıcaklıkları en yüksek 28 dereceye ulaşacak, en düşük ise 20 derece olacak. Yağışların özellikle öğleden sonra etkisini artırması bekleniyor.

Ankara’da Parçalı Bulutlu Yazdan Kalma Bir Gün

Ankara’da bugün yazdan kalma bir hava yaşanacak. Başkentte hava parçalı bulutlu olacak ve termometreler gün boyunca 32 dereceyi gösterecek. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle vatandaşların dışarıda uzun süre kalmaları durumunda su tüketimine dikkat etmeleri öneriliyor.

İzmir’de ise güneş bulutların ardından yüzünü gösterecek. Kent genelinde hava parçalı bulutlu olacak, ancak yağış beklenmiyor. Sıcaklıklar 31 dereceye kadar çıkacak. Güneşli havanın keyfini çıkaracak olan İzmirliler, sonbahar öncesi sıcak günlerin tadını çıkarabilecek.

Türkiye Genelinde Hava Durumu

Türkiye genelinde bugün hava durumu önemli bir değişiklik göstermeyecek. Ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyredecek. Doğu Anadolu bölgesinde ise sıcaklıklar yükselecek ve Adana ile Batman’da termometreler 37 dereceye kadar çıkacak. Doğu Karadeniz için şiddetli yağış uyarısı yapılırken, vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması gerektiği belirtiliyor.

Bu hafta içinde özellikle İstanbul ve Doğu Karadeniz bölgesinde yağışların etkili olması bekleniyor. MGM’nin yaptığı uyarılara göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle dikkatli olunmalı ve aniden bastırabilecek sağanak yağışlar karşısında tedbirli davranılmalı.

 

Exit mobile version