Gündem

Bunları yapanların ehliyeti geçici olarak geri alındı, sakın yapmayın: Araç sahiplerine duyuru yapıldı, denetimler sürekli olacak!

Arabası olan vatandaşlara duyuru yapıldı. Yapılan duyuruya göre, denetimler sürekli olarak yapılacak. Yapılan denetimlerde yakalananlara ise cezai işlemler uygulanıyor. Son olarak yapılan bir duyuruda 119 sürücü belgesinin geçici olarak geri alındığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile kamuoyuna duyuruda bulundu. Yapılan açıklamada araçlarda teknik donanım kullanımına yönelik denetim ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Buna göre yapılan denetimlerde, 370 araç trafikten men edilerek 119 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı.

Söz konusu açıklamalarda şu ifadeler yer aldı:

27-28 Temmuz 2022 tarihlerinde, “Araçlarda Teknik Donanım Kullanımına” yönelik özel denetim gerçekleştirildi. 56 bin 137 araç/sürücü kontrol edildi. 513 aracın ışık donanımının mevzuata aykırı olduğu, kamyon, çekici cinsi 64 aracın arka reflektör yansıtıcısı, 26 aracın ise koruma çerçevesinin olmadığı tespit edildi.

370 araç trafikten men edilerek 119 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı. Toplam 3 bin 722 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı. Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülerimize öncelikli olarak kendi can güvenliklerinin sağlanması için trafik kurallarının önemi ve bu kurallara uymaları hususunu hatırlatılır, bu denetimlerin sürekli olacağının bilinmesi kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hız denetimleri açıklaması

EGM tarafından yapılan açıklamalarda hız denetimleri ile ilgi de bilgi verildi. Yapılan açıklamalarda, “22-23-24 Temmuz 2022 tarihlerinde 3 gün süreyle ülke genelinde eş zamanlı hız denetimleri gerçekleştirildi. 38.276 araç/sürücünün hız ihlalinde bulunduğu tespit edilerek işlem yapıldı.” İfadeleri kullanıldı.

Alkol ve uyuşturucu/uyarıcı madde denetimi açıklaması

Yapılan açıklamalara göre, 22-23-24 Temmuz 2022 tarihlerinde ülke genelinde alkol ve uyuşturucu/uyarıcı madde denetimi yapıldı.
Yapılan denetimlerde:
52 bin 763 araç/sürücü denetlendi.
Bin 441 sürücünün alkol etkisinde araç kullandığı tespit edilerek sürücü belgesi geçici olarak geri alındı.
1 sürücünün ise uyuşturucu ve uyarıcı madde etkisinde araç kullandığı tespit edilerek idari ve adli işlem başlatıldı.