Ege Haberleriİzmir Haberleri

Bunu yapmayan ESHOT otobüse binemeyecek: İzmirim Kart kullananlar dikkat!

İzmir’de binlerce vatandaş ESHOT otobüse binerken İzmirim Kart kullanıyor. Ancak vatandaşların gözden kaçırdığı bir nokta bulunuyor. Kartlara yüklenen HES kodunun süresi geçmişse, otobüslere biniş yapılamıyor. Bu nedenle vatandaşların HES kodunun süresinin dolması durumunda güncelleme yapmaları gerekiyor.

Otobüs, metro, İzban, tramvay gibi toplu taşıma araçlarını kullanan İzmirlileri ilgilendiriyor. , İzmirlilerin toplu ulaşım araçlarına binişte kullandığı kişiselleştirilmiş (fotoğraflı) ya da hamiline İzmirim Kartını HES kodu ile eşleştirmesi gerekiyor. Ancak HES kodunun kimi zaman süresi dolabiliyor. Böyle bir durumda toplu taşıma kullananların yeni HES kodu olarak yeniden eşleştirme yapması gerekiyor.

HES kodu süresi dolarsa ne yapılır?

İzmirim Kartınıza tanımlanacak olan HES kodunuzun geçerlilik süresi en az 7 gün olmalıdır. HES kodunun süresinin dolması durumunda, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ‘HES kodu oluştur’ butonuna tıklayarak HES kodunuzu alabilirsiniz. HES kodu İzmirim Kart eşleştime işlemini ise https://hes.izmirimkart.com.tr/ adresi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Yakın zamanda Türkiye Kart kullanılabilir

Öte yandan PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, tüm illerde ulaşımda sadece tek bir kart kullanılabileceğini söyledi. Türkiye Kart uygulaması henüz İzmir’de ve diğer şehirlerde başlamadı. Ancak konu ile ilgili olarak bir çok belediye ile anlaşmanın yapıldığı öğrenildi.