Bunu yaşarsanız sakın arabanızdan inmeyin: Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor, nedeni buymuş!

Türkiye’de 81 ilde araç sahibi milyonlarca kişi bulunuyor. Ancak birçok kişi bunu bilmiyor. Araç sahiplerinin bunu yaşadıklarında araçlarından inmemesi gerekiyor. Eğer inerlerse araç hızsızlar tarafından çalınabilir.

Hırsızların araç çalmak için çeşitli yöntemleri bulunuyor. Buna göre, araç lastiğine plastik şişe sıkıştırmak da bu yöntemlerden bir tanesi. Araç çalmak isteyenler tekerleklere plastik şişe sıkıştırıyor.

Şişeyi görmeyen sürücü ise yolda tuhaf bir ses duyarak araçtan iniyor. Bu sırada hırsızlar ya otomobili ya da araç içindeki değerli eşyaları çalabiliyorlar.


Kediler için de bir önlem

Öte yandan araç lastiğine şişe koymak kediler için de bir önlem olabilir. Lastiğe sıkıştırılmış bir şişe kedilerin motora kaçmasını önleyebilir.

Aracınızı çaldırmamak için bunlara dikkat edin

Araç sahiplerinin birçoğu ATM’den işlem yaparken arabasını kilitlemeden terk ediyor. Bu durumu fark eden hırsızlar kolayca arabayı çalabilirler.

Sürücünün araç bakımını güvenilir yerlerde yaptırmayı tercih etmesi gerekiyor. Aksi takdirde araç kopya anahtar ile yapılan hırsızlıklar için uygun hale gelebilir.

Yaşanılan küçük kazalarda arabayı kilitlemeden araçtan inmemek gerekiyor. Hırsızlar kontakta bırakılan anahtarlar sayesinde kaza yerinden aracı çalarak ayrılabilirler.

Exit mobile version