Eğitim

Burs Başvurusunda Bulunacak Öğrenciler Dikkat! Kurşun Kalem Eğitim Vakfı Bursları Başladı

Binlerce üniversite öğrencisinin merakla beklediği burs başvuru süreçleri başladı. Okulların da yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte binlerce üniversiteli genç burs aramaya başladı. 2020-2021 eğitim öğretim dönemi ile birlikte vakıf ve kurumların burslarının ne zaman başladığı merak konusu oldu.

Kurşun Kalem Eğitim Vakfı (KEV), her yıl olduğu gibi bu yılda 2021-2022 eğitim öğretim döneminde maddi durumu yetersiz olan, başarılı ve Eğitim Fakültelerinde eğitim gören öğrencilere karşılıksız olarak 300 TL maddi destekte bulunacak. Kurşun Kalem Eğitim Vakfı (KEV), resmi internet sitesinden yaptığı duyuruya göre burs kazanan adayların gerekli belgeleri tamamlanması durumunda en geç 1 ay içinde burs ödemesinin yapılacağı ve ödemelerin 9 ay boyunca devam edeceğini duyurdu. Burs kazanan adaylar Kurşun Kalem Eğitim Vakfı tarafından bildirilecek bir bankada hesap açacak ve burs ödemeleri de bu hesaba yatırılacak. İzmir’de bulunan Kurşun Kalem Eğitim Vakfı Burs başvuru için son başvuru gün11 Ekim.

Burs Başvuru Koşulları

T.C. vatandaşı olmak,

Yeterli maddi olanaklara sahip olamamak, (Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak)

Kazanç getiren herhangi bir işte sürekli çalışmamak

Başka bir dernek, vakıf, kamu veya özel kurumdan maaş, ücret veya burs almamak.

Sadece KYK tarafından verilen harç kredisi ve öğrenim kredisi alınabilir.

Genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olmak. 100 üzerinden not verilen üniversitelerde de en az 65 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak.

(Not ortalaması uygun olduğu halde 1′den fazla başarısız dersi olanlar başvuru yapamaz.)

Vakıf üniversiteleri ile üniversitelerin ikinci öğretim, ekstern, açık öğretim, uzaktan öğretim programı ve lisans programlarının son sınıflarında okuyanlar ile aynı aileden ikinci bir kişi burslardan yararlanamaz.

Burs Başvuruları Nasıl Yapılır?

İzmir’de bulunan Kurşun Kalem Eğitim Vakfı burs başvuruları için ,  başvuru formu doldurulup, vakfa e-posta olarak gönderilecek, ayrıca yazıcıdan çıktısı alınarak istenilen belgelerle birlikte Kurşun Kalem Eğitim Vakfı Genel Sekreterliği’ne teslim edilecektir.