Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı – Dr. Salih Onur Basat

Burun estetiği, burnun daha güzel ve estetik görünmesini sağlar. Bu ameliyat rinoplasti ismi ile de bilinir. Burun estetiği ameliyatı günümüzde en çok yapılan estetik operasyonlarından biridir. Olumlu sonuçları ile bu ameliyat sıklıkla tercih edilir.

Burnun güzel görünmesini sağlamak için burun estetiği ameliyatı yapılır. Bu ameliyat burnun dış görünümünün değişmesi için yapılsa da solunum ve koku alma gibi önemli fonksiyonların korunması da büyük önem taşır. Burun ameliyatının doğru bir şekilde yapılabilmesi için ameliyat öncesinde eğiklik, burun eti büyümesi, sinüzit gibi problemlerin de ameliyatta giderilmesi adına çalışmalar yapılmalıdır.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nasıl Yapılır?

 

Hastalara burun estetiği ameliyatı özel durumların dışında genel anestezi ile gerçekleştirilen ameliyatlardır. Ameliyatın süresi yapılacak olan işleme ve tekniğe bağlı olarak 1,5 ile 2,5 saat arasında değişiklik gösterir. Daha önce burun ameliyatı olan ya da ameliyat esnasında sinüslere müdahale edilmesi gereken durumlarda ameliyat süresi uzayabilir.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

 

Bu ameliyat solunum problemi yaşayan, burun görünümünü beğenmeyen kişilere uygulanabilir. Ameliyata karar verilebilmesi için öncelikle ön muayene yapılması büyük önem taşır.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Burun estetiği ameliyatında çoğunlukla iç pansumanlar yaklaşık bir hafta kadar burun içinde kalır. Burnun korunması amacıyla buruna atel takılması gibi durumlar da söz konusu olabilir. Atel yaklaşık bir hafta kadar burunda tutulmalıdır. Burun estetik ameliyatı sonrası kanama ve şişliğin azalması için başın göğüsten yüksekte olacak şekilde hastaların dinlenmesi gerekir.

Burun (Rinoplasti) Estetik Ameliyatı Sonrası İyileşme Nasıl Olur?

 

Burun estetiği ameliyatının ardından hastaların iyileşme süreci için zaman gerekir. Ameliyattan 10 gün sonra hastalar ilk kontrolüne gider. Bu sürede burun büyük oranda iyileşir Bunun yanında burun içine yumuşak silikon tüpler takılır.

Burnun üst kısmına ise termoplastik atel takılır. Burun estetiği fiyatları yapılacak olan işlemlere göre değişiklik gösterir. İlk zamanlar burun şiş olacağı için burnun yeni halini anlamak zordur. Yüzdeki şişlik durumları 3-5 gün içinde iner. Morluklar ise yaklaşık iki hafta içinde geçecektir. İki aylık süre boyunca hastaların gözlük kullanmaması gerekir.

İstanbul’da Kaç Gün Kalmalı ve Kaç Gece Hastanede Kalmalıyım?

 

Burun estetiği ameliyatı genel anestezi ile gerçekleştirilir. Hastalar genel anestezi aldığından bir gece hastanede kalmaları önerilir. Ertesi gün hastalar taburcu edilebilir. Ameliyatın ardından hastaların 2-3 gün evde dinlenmesi önerilir. Genelde ağrı olmaz. Ancak şişlik durumları söz konusu olabilir. Bir süre sonra bu şişlikler kendiliğinden iner.

Hasta Ne Zaman Taburcu Olur?

 

Burun estetiği ameliyatında hastaların burun deliklerine silikon tampon yerleştirilir. Burnun sırt kısmına ise atel konur. Genelde hastaların bir gece hastanede kalması uygun görülür. Burun estetiği ameliyatından sonra bir hafta boyunca hastaların başını 45 derece yüksek tutması gerekir. Yapılan işlemi ve hastanın hastanede yattığı süreye göre burun estetiği fiyatları değişiklik gösterir.

Estetik Sonrası Hastasında Çok Ağrı Olur Mu? Morluk ya da Şişkinlik Olur Mu?

 

Burun estetiği ameliyatında ağrı durumu genelde meydana gelmez. Ancak ağrı olması durumunda hastalara ağrı kesici verilir. Ameliyatın ardından burun tıkanıklığı sorunları birkaç gün yaşanabilir. Bu oldukça normaldir. Sonrasında hastalar yavaş yavaş iyileşmeye başlar.

Burun estetiği operasyonu sonrasında yüzde şişlik ve morluk gibi durumlar meydana gelebilir. Bu durumlar genelde ilk 48 saat içinde görülür.

Burun Estetiği Fiyatları

 

Burun estetiği fiyatları doktor deneyimine bağlı olarak değişiklik gösterir. Bunun yanında hastane seçimi, ameliyat esnasında kullanılan malzemeler ekip giderleri gibi konular da burun estetiği fiyatları için etkili olan faktörlerdir.

https://www.salihonurbasat.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

Exit mobile version