Burun tıkanıklığı olanlar dikkat: Yeni açıklama yapıldı!

Türkiye’de corona virüsü pandemisinde delta varyantı endişesi yaşanıyor. Bu nedenle vatandaşlar bilim insanlarının açıklamalarını takip ediyorlar. Son yapılan açıklamalara göre ise delta varyantında belirtiler değişti. Öksürük, nefes darlığı, ateş, vücut ağrıları, burun tıkanıklığı gibi sorunlar delta varyantının etkisi olarak ortaya çıkabiliyor.

Dünya genelinde corona virüsü vakalarını derleyen wordometer’a göre 195 milyon 563 bin 746 pozitif çıktı. Aşılama çalışmaları bir çok ülkede hız kazansa da Hindistan’dan yayılan delta varyantı endişeleri arttırıyor. Son gelen bilgilere göre ise delta varyantı ile orijinal virüste ortaya çıkan semptomların değişti.

Mypanhandle.com’un haberine göre, İngiltere Halk Sağlığı Kurumunun (PHE) son yayımladığı araştırma sonucunda 40’lı yaşların altındakilerde baş ağrısı yüzde 66, boğaz ağrısı yüzde 53, burun akıntısı yüzde 49 ve ateş yüzde 42 görülmüştü.

Burun tıkanıklığı belirtilerden bir tanesi

ABD’li Doktor George Monks delta varyantına ilişkin yaptığı açıklamada ise “Tat ve koku kaybı yaşamayabilirsiniz. Delta varyantında, öksürük, nefes darlığı, ateş, vücut ağrıları, burun tıkanıklığı ve daha fazlası gibi sorunlara neden olabilir. Bunlara sahipseniz lütfen test yaptırın” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version