Gündem

Büyükşehir Belediyesi duyurdu: Ücretsiz dağıtılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çekirge istilası nedeniyle şehir genelinde önlemek için tedbir amaçlı hindi palazı dağıtımı yaptığını açıkladı. Çekirge popülasyonunda büyük ölçüde azalmayı getiren horoz palazı çiftçilerin rahat nefes almasını sağladı.

HİNDİ PALAZI VE YEMLERİ TESLİM EDİLİYOR

Geçen yıl ilk kez çekirgelere karşı hindilerle biyolojik mücadele çalışması başlatan Antalya Büyükşehir Belediyesi, alınan olumlu sonuçlar ve vatandaşlardan gelen talep üzerine bu yıl da hindi palazı dağıtımı yapıyor. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Eynif merası başta olmak üzere Akseki, İbradı, Gündoğmuş, Elmalı, Serik kırsalında çobanlara hindi palazları ve yemleri teslim ediliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı AR-GE Şube Müdürü Dr. Deniz İlaslan Çürek, geçen yıl başlatılan hindilerle çekirgelere karşı biyolojik mücadele yönteminden başarılı sonuçlar elde edildiğini söyledi. Çürek, bu yıl da kalan çekirgelerin toplanması için hindi desteğine devam edildiğini belirterek, projenin çok yönlü olduğunu söyledi. Çürek, “Hindiler çekirgeleri toplarken hayvanların tüketeceği otların yeşermesi için de fırsat kalıyor. Hindiler sayesinde çekirge popülasyonunda ciddi bir azalma oldu. Projenin sürdürülebilirliği için bu yıl da hindi dağıtıyoruz. Küçükbaş ve büyükbaş yetiştiriciliği yapan çobanlarımız hindi yetiştiriciliğini de öğrendi. Çobanlarımıza yeni bir gelir kaynağı oluşturuldu. Çobanlarımıza hindi palazı hibe diyoruz. Yem desteği de veriyoruz” diye konuştu.