Büyükşehirlerde yaşayan memurlar için tazminat mı ödenecek?

AK Parti yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Büyükşehirdeki memurlar için tazminat mı ödenecek gibi sorular gündeme geldi. Büyükşehirlerde yaşayan memurlar için tazminat ödenebileceğine dair ifadeler geldi.

AK Parti yerel seçimler için çalışmalarını hızlandırdı. Yaklaşan seçim tarihi nedeniyle, partiler kendi cephelerinden yeni açıklamalarda bulunuyor. Seçim beyannamesini yayınlayacak olan AK Parti, memurları işaret etti, ay sonu sabırsızlıkla bekleniyor.

Memurlara Tazminat mı Var?

30 Ocak 2024 tarihinde AK Parti tarafından seçim beyannamesi açıklanacak. Salı günü gelecek açıklamaların ana konusu ekonomi olacak. Artış gösteren enflasyon oranları ve hayat pahalılığı vatandaşları olumsuz bir şekilde etkilemeye devam ediyor. Ekonomiden herkes etkilense de şimdilik gündemde memurlar var. AK Parti beyannamesinde memurlar için özel çalışmalar bulundurdu. Büyükşehirlerde görev yapan memurların yaşadıkları zorluklar değerlendirildi. Memurlar için özel bir çalışmanın haberi şimdiden geldi.

Seçimlerden önce partiler çeşitli kampanyaları öne sürüyor. AK Parti ise yakın zamanda yaptığı açıklamalarla seçim beyannamesine dair ipuçları verdi. 30 Ocak günü yapılacak seçim beyannamesinde büyükşehirde yaşayan memurlar yer alacak. Belirtilen bölgelerde görevli olan kamu çalışanlarını ön plana çıkartan çalışma, Salı gününün iple çekilmesini sağladı. Yapılan açıklamalar ve gelen haberlere göre büyükşehirlerde çalışan memurlar için tazminat ödemeleri yapılması ihtimal konusu oldu.

Açıklamalar Dört Gözle Bekleniyor?

Ülke genelinde ekonomik sorunlar bulunsa da özellikle büyükşehirlerde yaşamanın maliyeti çok daha yüksek hale geldi. Kiralar, ulaşım ve temel ihtiyaçlar bir araya gelince vatandaşlar nasıl bir yol izlemesi gerektiği konusunda kararsız kalıyor. Büyükşehirlerde görev yapan memurlarda artan fiyatlardan etkilenen gruplardan biri. AK Parti ise gündemine özellikle bu grubu dahil etti. Memurlar için alınacak önlemler sayesinde toplu sözleşme zammının dışında bir de ek destek sağlanabileceği değerlendirmeye alındı.

Geride bıraktığımız yılın son ayı için TUİK tarafından açıklanan verilere göre memur maaş zammı yüzde 37,57 olmuştu. Üzerine ek olarak yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı da eklenecek. Zam haberleri gelmiş olsa da AK Parti seçim beyannamesini açıklarken, memur maaşları için başka zam çalışmaları olduğunu da belirtti.

Exit mobile version