Buzdolabının yeri faturaya yansıyor: Kimse bunu bilmiyor, buzdolabını buraya koyarsanız…

Birçok kişi yüksek gelen elektrik faturalarından şikayet ediyor. Elektrik faturasını düşürmenin ise bazı püf noktaları bulunuyor. Buzdolabının yeri bile faturalar üzerinde etkili olabiliyor. Gediz Parakende aylık tasarruf için buzdolabı kullanımı hakkında bilgilendirdi.

Gediz Parakende elektrikte tasarruf için bazı bilgilendirmelerde bulundu. İnternet sitesi üzerinden yapılan bilgilendirmeye göre, buzdolabının yeri bile faturalarda etkili olabiliyor.

Tasarruf etmek için buzdolabı kullanımında dikkat edilmesi gerekenler:

A++ sınıfı buzdolapları en yüksek, G sınıfı buzdolapları ise en düşük verimlilikte çalışan cihazlardır. Yüksek verimlilikte buzdolabı tercih ederek enerji tasarrufunu maksimumda tutabilirsiniz. Buzdolabınızı mutfağın en soğuk yerine, ocak, radyatör veya güneş gibi ısı kaynaklarından uzağa yerleştirerek %15 daha az enerji tüketimi sağlayabilirsiniz.

Buzdolabınızın arkası ile duvar arasında 10 cm, yanlardan ise 15 cm mesafe bırakın. Dolap etrafında dolaşan hava soğumadıkça tüketim 2-3 kat artacaktır. Buzdolabınızın ızgarasını yılda en az bir defa uygun yumuşak bir süpürgeyle temizleyin.

Buzdolabınızı +5¬°C ve derin dondurucuyu -18°C’de tutun. Buzdolabınıza sıcak yemek veya içecek koymayın. Buzdolabınız ısıyı uzaklaştırmak için daha uzun süre çalışarak daha fazla enerji tüketir.

Buzdolabı ve derin dondurucunuz kapaklarının hava sızdırmaz olması gerekir. Kapaklardaki manyetik yapışma bantlarını yapışma yüzeyleriyle birlikte ayda bir defa temizleyip kurutarak pudralayın. Buzdolabınızdaki derin dondurucudan çıkaracağınız donmuş bir malzemeyi bir gün önceden alarak buzdolabınıza koyun ve orada çözülmeye bırakın. Buzdolabınızı buzlanmaya karşı düzenli olarak temizleyin. Buzdolabınıza koyduğunuz sulu yiyeceklerin ağzını sıkıca kapayın.

Ağzı açık bırakılan kaplar nedeniyle dolapta nem oranı artar ve dolap bu nemi alabilmek için daha fazla enerji tüketir. Buzdolabınızın kapağını sık sık ve uzun süreli açmayın. Gıdaların fazla paketlerini buzdolabınıza koymadan önce çıkarın. Koruyucuların kalınlığı arttıkça, buzdolabınız onları serin tutmak için daha çok enerji harcar.

Exit mobile version