Buzlanma ve don görülecek! Ege Bölgesi’nde saat verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden duyuruda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Ege Bölgesi’nde Kütahya ve Afyonkarahisar’ın hafif kar yağışlı geçeceği tahmin edilirken bölgenin iç kesimlerinde ise gece ve sabah buzlanma ve don olayının görüleceği açıklandı.

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu (Konya, Karaman hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve doğusu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle kar, Batı Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Karadeniz bölge genelinde kuvvetli, Doğu Karadeniz’de yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

DENİZLİ °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 12°C

Parçalı bulutlu

KÜTAHYA °C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

Exit mobile version