Çalışan emeklilere yapılacak 5 bin lira ödemenin detayları belli oldu

Çalışan emeklilere 5 bin lira ödeme yapılmasını öngören düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kararın ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ödeme takvimini açıklayacak ve ilgili ikramiyeler hak sahiplerine dağıtılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın talimatıyla, Sosyal Güvenlik Kurumu hızla harekete geçti. TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ekonomiye ilişkin kanun teklifinin 55. maddesi kabul edilerek çalışan emeklilere 5 bin lira ödeme yapılması kararı alındı.

Ödeme takvimini SGK açıklayacak

Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra SGK, ödeme takvimini açıklayacak ve bu çerçevede çalışan emeklilere 5 bin liralık ikramiyeleri dağıtacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı bir açıklamada, “İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin lira ödeme imkanından faydalanacak” ifadesini kullanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili olarak yasa teklifinin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından ikramiyelerin iki gün içinde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılması için çalışmaları tamamladıklarını açıkladı.

 

Exit mobile version