Gündem

Çalışan emeklilere yönelik 5 bin lira düzenlemesi TBMM’de! Tarih netleşti

TBMM Genel Kurulu, 25 Aralık’ta tamamlanacak bütçe görüşmelerinin hemen ardından, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Gündemdeki önemli konulardan biri de çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesini içeren kanun teklifi.

AKP kaynaklarına göre, 2024 yılı Merkez Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2022 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri tamamlandıktan sonra, Genel Kurul’un çalışmalarına ara verilmeyecek.

Yılbaşından önce yasalaşması bekleniyor

86 maddeden oluşan ve ekonomiye dair düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, öne çıkan maddeleriyle dikkat çekiyor. Bu teklif içinde, çalışan emeklilere yönelik önemli bir düzenleme bulunuyor. Çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesini öngören bu düzenleme, önümüzdeki günlerde Genel Kurul’un gündemine alınacak.

TBMM Genel Kurulu’nda yapılacak olan görüşmelerin ardından, söz konusu teklifin yılbaşından önce yasalaşması ve uygulanması hedefleniyor. Çalışan emeklilere yönelik bu düzenleme, emeklilerin maddi anlamda rahatlamasını sağlamayı amaçlıyor. Teklifin yasalaşması durumunda, çalışan emeklilere yapılacak bu ödemenin detayları da netlik kazanacak.