Çalışan emeklilerin 5 bin liralık ikramiyesi ne zaman yatacak?

Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye verilmesini öngören torba yasa teklifi, henüz meclis tarafından onaylanmamış olsa da kabul edilmesi durumunda gelecek hafta içinde ödemenin yapılması bekleniyor. Teklifte yer alan düzenleme, daha önce herhangi bir ödeme almayan 4 milyon 688 bin 945 emekliyi kapsayacak şekilde planlandı.

Tek seferlik ödeme, geçtiğimiz yılın Kasım ayında yürürlüğe giren bir kanuni düzenleme ile gündeme gelmiş ve Kasım ayında 10 milyon 429 bin 922 kişiye 44 milyar 468 milyon 838 bin 223 lira 34 kuruş ödeme yapılmıştı. Ancak bu ödeme, çalışan emeklileri kapsam dışında bırakmıştı.

Gelecek hafta yatırılmaya başlanacak

Yeni düzenleme ile birlikte çalışan veya başka bir yerden geliri olan emeklilerin de bu ikramiyeden yararlanması sağlanacak. Teklifin kabul edilmesi halinde, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye gelecek hafta içinde hesaplarına yatırılacak.

Bu düzenleme, özellikle çiftçi, esnaf ve kısa süreli çalışan emekliler arasında hissedilen mağduriyeti gidermeyi amaçlıyor. Ancak, ikramiyeden yararlanamayacak emeklilerin adil bir şekilde belirlenmesi ve olası mağduriyetlerin önlenmesi için daha detaylı bir liste oluşturulması gerektiği belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla bir kereye mahsus olarak verilecek emekli ikramiyeleri konusunda açıklama yapmış ve teklifin tüm emeklilere, esnaflık yapanlar da dahil olmak üzere genişletileceğini belirtmişti.

 

 

Exit mobile version