Gündem

Çalışan emekliye verilecek 5 bin lira ikramiye için tarih belli oldu

Meclis’te başlayan ve 26 Aralık Salı günü sona erecek olan bütçe görüşmelerinde, çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye ödenmesini içeren torba kanun teklifi üzerindeki müzakereler tamamlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu teklifin kabul edilmesi durumunda, çalışan emeklilere ödeme yapmak üzere hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Yarın oylama yapılacak

Yaklaşık 7 milyon emekliyi ilgilendiren bu ikramiye düzenlemesi, 26 Aralık Salı günü yapılacak oylama ile birlikte yasalaşacak. Oylamanın ardından kanun, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından Resmi Gazete’de yayımlanacak. Bu süreç tamamlandığında, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Bağ-Kur ve emekli sandığına tabi çalışan emeklilere ödemeler başlayacak.

2023 bitmeden ödenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, ödemelerin kanunun yürürlüğe girmesini takiben iki gün içinde başlayacağını ifade etti. Bu kapsamda, emeklilere yapılacak olan bir defaya mahsus 5 bin liralık ikramiye, 2023 yılında hayata geçirilmiş olacak.