Manşet

Çalışanlar 9 gün boyunca tatil yapacaklar!

Türkiye’de çalışan milyonlarca kişi tatil planları yapmaya başladı. Bu nedenle yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı için kaç gün tatil izni verileceği merak ediliyor. İnternet sayfalarında “Kurban Bayramı kaç gün?” sorularının cevabı araştırılıyor.

Ramazan Bayramı’nda uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle seyahat edemeyen vatandaşlar Kurban Bayramı için araştırmalara başladılar. Bu nedenle Kurban Bayramı’nda seyahat kısıtlaması olup olmayacağı ve bayramın kaç gün süreceği en merak edilen konular arasında yer alıyor.

Kurban Bayramı kaç gün tatil olacak?

Kurban Bayramı 4 gün kutlanacak. Bu sene arefe günü Pazartesi’ye denk gelen Kurban Bayramı’nın hafta sonu ile bağlanması halinde 9 günlük tatil yapılabilecek. Ancak bununla ilgili olarak şuan için yapılmış resmi bir açıklama yok.

Kurban Bayramı tarihleri

Bu sene Kurban Bayramı Arife Günü: 19 Temmuz Pazartesi
Kurban Bayramı 1. Gün: 20 Temmuz Salı
Kurban Bayramı 2. Gün: 21 Temmuz Çarşamba
Kurban Bayramı 3. Gün: 22 Temmuz Perşembe
Kurban Bayramı 4. Gün: 23 Temmuz Cuma

Kurban Bayramı’nda seyahat kısıtlaması olacak mı?

Kurban Bayramı’na özel seyahat kısıtlaması uygulanması beklenmiyor. Ancak, kademeli normalleşme döneminde; sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde (hafta içi ve hafta sonunda) şehirlerarası seyahat kısıtlaması uygulanmaya devam ediyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde konu hakkında resmi açıklama yapılması bekleniyor.