GenelKamu

Çalışanlar dikkat! İzin belgesi için son gün yarın

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 3 haftalık kapanmada işi gereği muafiyet listesinde yer alan çalışanlar ”izin belgesi” almak için son gün yarın.

İçişleri Bakanlığı, dün akşam itibariyle başlayan tam kapanma ile birlikte, işi gereği sokağa çıkma yasağı izni almak isteyen çalışanların e-Devlet üzerinden alınacak “muafiyet belgesi” alması gerektiğini açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı tam kapanmanın başlamasına sadece satler kala aldığı bu kararla bir çalışanlar e-Devlet’e akın etti. Ancak o an itibaren bir türlü e-Devlet’teki İçişleri Bakanlığı e-başvuru ekranı açılmadı.

Muafiyet belgesi almak isteyen çok sayıda kişi hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeni ile sistem uyarısı ile karşı karşıya kaldı.

Bakanlığın Twitter hesabından dün akşam yapılan açıklamada, tam kapanmada çalışma izni belgesinin e-Devlet üzerinden alınabilmesi için bütün hazırlıkların tamamlandığı belirtildi. Ancak o an itibaren bir türlü e-Devlet’teki İçişleri Bakanlığı e-başvuru ekranı açılmadı.

İçişleri Bakanlığı aslında bu sorunun yaşanacağını öngörmüştü ve yayınladığı son duyuruda ”görev belgesi alınamaması durumunda bir defaya mahsus olmak ve en fazla üç gün için geçerli olmak kaydıyla Ek-1’de örneği sunulan görev belgesi formu manuel olarak doldurularak çalışan ve işyeri/firma yetkilisi tarafından imzalanmak suretiyle düzenlenebilecek.” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak dikkat! Bu “manuel form”, “bir defaya mahsus ve en fazla 3 gün için geçerli” olacak.

Tam kapanmada son 24 saatte 249 bin 187 kişiye çalışma izni belgesi verilirken, 2 bin 373 kişinin işleminin devam ettiği açıklandı.

Tam kapanma sürecinde muafiyet kapsamında bulunan iş yerlerince düzenlenen mevcut görev belgelerinin 2 Mayıs Pazar günü saat 24.00’e kadar geçerli olduğu belirtilen açıklamada, ayrıca e-başvuru sistemine erişim güçlüğü yaşanması halinde ilgili formun manuel olarak doldurulup çalışan ve iş yeri/firma yetkilisi tarafından imzalanarak görev belgesinin kullanılabileceği kaydedildi.

307 BİN 42 KİŞİYE SEYAHAT VE ÇALIŞMA İZİN BELGESİ VERİLDİ

Bakanlığın Twitter adresinden yapılan açıklamada, son 24 saatte 249 bin 187 kişiye çalışma izni belgesi verilirken, 2 bin 373 kişinin işleminin devam ettiği açıklandı. 4 bin 890 kişinin başvurusu reddedilirken, 6 bin 261 kişinin işleminin ise devam ettiği bildirildi.