Çalışanlara Önemli Açıklama! AGİ Ücreti Maaşlardan Kaldırıldı!

14 yıldır çalışanların maaşlarına ödenen Asgari Geçim İndirimine ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. Geçtiğimiz haftalarda asgari ücretin açıklanmasının ardından çalışanlar merakla asgari ücretin kaç TL olacağını araştırmaya başladı. Ancak AGİ için alınan karar vatandaşı hayal kırıklığına uğrattı İşte Asgari Geçim İndirimi için alınan kararın detayları…

AGİ’de Önemli Değişiklik!

Asgari ücret 2022 yılı itibariyle 4,250 TL olarak açıklandı.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan ve resmi gazetenin 7349 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun olarak yayınlanan yeni karara göre AGİ parası kaldırıldı.

Yapılan açıklamayla Sözcü’den Nedim Türkmen’e göre asgari ücretten vergi alınmaması sebebiyle AGİ ücretinin kaldırıldığı ifade edildi. Bakan Bilgin; “2825 liralık bir asgari ücret vardı ve bu AGİ ile birlikteydi. 4250 liranın içerisinde de AGi var. Verdiğimiz asgari ücret içerisinde bu AGİ desteği artık herkese var. Oransal olarak asgari ücrete yansıdı.” ifadelerinde bulundu.

Exit mobile version