Çalışanlarına kötü davranmasıyla ünlü Musk evden çalışanlara savaş açtı

Elon Musk, Tesla’nın üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladığı sırada evden çalışmayı eleştirerek, uzaktan çalışanları gerçeklikten kopuk olmakla suçladı.

Ünlü teknoloji lideri, uzaktan çalışmayı pandemi sırasında yaygınlaşan bir uygulama olarak her zaman eleştirmişti. Musk, sık sık fabrikada çalışmayı tercih ettiğini ve hatta Twitter ofisinde uyku tulumunda uyuduğunu belirtti.

Son açıklamasında Musk, “Evden çalışanlar gerçeklikten bu kadar kopuk olmak zorunda mı?” diye sordu ve bu kişilerin evden çalışamayanlardan yararlandığını iddia etti. Ayrıca, “Dolayısıyla maliyetin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulayamam” diyerek fiyatlandırma konusundaki görüşmeleri devam ettirdi.

“Uzaktan çalışma ahlaki açıdan yanlış”

Elon Musk, geçmişte de uzaktan çalışma hakkında benzer açıklamalarda bulunmuştu. Mayıs ayında, CNBC’ye verdiği bir röportajda uzaktan çalışmanın ahlaki açıdan yanlış olduğunu düşündüğünü ifade etmişti.

Çalışanları ofiste uyuyor

Bu söylemler, Musk’ın işkolik eğilimlerini hatırlattı. Özellikle Twitter’ı satın aldıktan sonra, çalışanları ofiste daha fazla zaman geçirmeye teşvik etmiş ve bazı ofisleri neredeyse yatak odalarına dönüştürmüşlerdi. Bir yöneticinin, Musk’ın belirlediği projenin teslim tarihine yetişmek için uyku tulumu içinde ofiste yattığı görüntüler medyada geniş yankı uyandırmıştı.

 

 

Exit mobile version