Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Çalışma Bakanı Bilgin duyurmuştu: Emekli maaşlarına yapılacak zam belli oldu! En düşük emekli maaşı…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli ikramiyelerine bu sene artış yapılmayacağını, bunun yerine Temmuz ayında yapılacak zamla birlikte maaşlarda ciddi bir iyileştirmeye gidileceği müjdesini vermişti. Yapılan açıklamayla birlikte en düşük emekli maaşının geleceği seviye de belli oldu.

Bakan Bilgin, “Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli aylığı artacak. Çalışanlarımız, asgari ücretliler, emekliler, memurlar, kamu personeli, işçi ve memur emeklileri herkes bilsin ki Türk devleti sosyal hukuk devletidir ve çalışanlarını mutlaka korur. Hepsiyle de ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar kamuoyu ile paylaşılacak” ifadelerini kullanarak en düşük emekli aylığının artacağı müjdesini paylaşmıştı.

2022 yılı itibariyle en düşük 2 bin 500 liraya yükseltilen emekli maaşları için iki formülün masada olduğu aktarıldı. Bunlardan birincisi seyyanen zam olurken ikincisi de 6 aylık enflasyon farkı oldu.

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) anketinde 6 aylık enflasyonun (yüzde 34,62) dikkate alınması durumunda en düşük emekli aylığı 3 bin 365 TL’ye çıkacak. Seyyanen bir zam durumunda da bu tutarın 3 bin TL’nin altında olmaması bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI YÜKSELİYOR

Yeni düzenlemeyle birlikte 6 aylık enflasyonun dikkate alınması durumunda malullük ve yaşlılık sigortası kapsamında ödenen emekli aylıkları, ek ödeme toplamları bunun altında olan emekli aylıkları 3 bin 365 liraya tamamlanacak.