Çalışma geçmişi olmayan ev hanımlarının dikkatine: SGK’nın o hizmeti aracılığı ile emekli olmanız mümkün! SGK emeklilik hizmetleri

Geliştirdiği hizmetler ile her yıl milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilmeyi başaran Sosyal Güvenlik Kurumu, belirli bir çalışma hayatı olmuş olan kişilere emekli olma hakkı tanıyor. Ancak bu hakka sahip olabilmek için sigortalı olma süresinin, prim ödemesinin ve yaşın tamamlanması gerekiyor. Bu şartları sağlamayan grubun içerisinde yer alan ev hanımlarının ise emekli olması imkânsız hale geliyor. Buna karşın, hayatı boyunca sigortalı bir işte çalışmamış olan ev hanımlarının mağdur olduğunun farkına varan SGK, yeni dönemde ev hanımlarının da emekli olabilmeleri için yeni bir hizmet geliştirdiğini duyurdu.

Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi internet sitesinde yayınlanmış olan yeni dönem emeklilik hizmetine göre sanal ortamlar aracılığı ile üretim yapan ev hanımlarına, emekli olma hakkı tanınacak.

SGK’dan Ev Hanımlarına Emeklilik Desteği!

Sigortalı herhangi bir işte çalışmamış ancak ev ortamı aracılığı ile aile bütçesine katkıda bulunan ev hanımlarına, yaşlılık dönemlerini garanti altına alabilmeleri için SGK tarafından yeni dönem emeklilik hizmeti duyuruldu. SGK’nın resmi internet sitesi aracılığı ile duyurulmuş olan emeklilik hizmetine göre ev ortamında üretim yapan ve ürünleri sosyal medya kanalları aracılığı ile pazarlayan ev hanımlarına, vergiden muaf olma hakkı tanındı. Ev hanımları, bu muafiyetleri sayesinde dışarıdan prim ödemesi yaparak emekli olma hakkına sahip olabilecek!

Vergisiz Esnaflık Yöntemi ile Nasıl Emekli Olunur?

SGK’nın yeni dönem vergisiz esnaflık yöntemi ile emekli olmak isteyen ev hanımlarının, resmi olarak açılışını yapmış oldukları bir firmaya ve ürünlerinin teslim edilmesi için bir ticari araca sahip olmamaları gerekiyor. Ayrıca söz konusu grubun içerisinde yer alan vatandaşların, vergi muafiyeti belgesi almaları ve ilgili hizmetten yararlanmak için bağlı bulundukları SGK Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekiyor.

24 Günlük Prim Ödemesi 30 Gün Olarak Değerlendirilecek!

Vergisiz esnaflık yönetimi ile emekli olmak isteyen ev hanımları için prim ödemesi 24 gün üzerinden hesaplanacak ancak sisteme 30 gün olarak yansıtılacak.

Exit mobile version