Genel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı açıkladı: EYT’liler merak etmesin, dosya masamızda!

Sene başından bu yana pek çok konu başlığı altında yeni düzenleme çalışmaları yürüten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde televizyon ekranlarında yayınlanan bir programa konuk oldu. Program kapsamında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Bakan Bilgin, memur ve emekli maaşı zammından EYT düzenlemesine kadar pek çok konuya açıklık getirdi.

“O Açıklamaların Bilimsel Bir Dayanağı Yok!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde düzenlenen kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçerek toplantı kararlarını kamuoyu ile paylaşmıştı. Asgari ücrete ilk kez bir sene içerisinde ikinci kez zam yapılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni asgari ücreti 5 bin 500 TL olarak duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni asgari ücreti değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, daha önce Türk- İş tarafından gündeme getirilen yoksulluk sınırının 6 bin TL olduğuna ilişkin konu başlığının doğru olmadığını ifade etti. Bakan Bilgin, 6 bin TL’lik yoksulluk sınırı iddialarının bilimsel bir çalışmaya dayandırılamayacağını belirtti.

“2 Bin TL’den Fazla Fark Oluşacak!”

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan temmuz ayı zammını değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Cumhuriyeti’nin emekçinin yanında olduğunu belirtti. Bu kapsamda yapılan yüzde 42’lik maaş artışının maaşlarda 2 bin TL’ye varan farkları ortaya çıkaracağını belirten Bakan Bilgin, ek gösterge ile birlikte de ikramiyelerde ciddi farkların oluşacağını bildirdi.

EYT Düzenlemesi Yolda Mı?

Türkiye genelinde yaşayan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren EYT konusunu gündeme getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, vatandaşların merak etmemeleri gerektiğini ve yapılması gerekenin devlet tarafından yapılacağını belirtti. Bakan Bilgin EYT dosyasının bakanlığın masasında olduğunu söyleyerek EYT düzenlemesinin yolda olduğuna dair umutlanılmasını sağladı.