Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’den umutlandıran açıklama! Asgari ücrete zam mı geliyor?

Artan enflasyona karşın maddi olarak direnme gücü kalmayan vatandaşları umutlandıran açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.

Emekli ve Memur Maaşı Zamlarına Yapılacak Zam Oranı Kesinleşti!

Her yıl ocak ve temmuz aylarında açıklanan 6 aylık enflasyon verilerine göre zam alan emekli ve memur maaşları, son olarak 2022 ocak ayında zamlanmıştı. Giderek artan enflasyon oranı karşısında 4 ayda eriyen zam oranı, emeklileri ve memurları zor duruma soktu. Heyecan ile temmuz zamlarının açıklanmasını bekleyen vatandaşlar, yeni zammın ne oranda olacağını araştırmaya başladılar.

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmış olan nisan ayı enflasyon oranı ile birlikte, 2022 yılının ilk 4 aylık verisi tamamlanmış oldu. Henüz memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranlarının hesaplanması için iki aylık daha veriye ihtiyaç varken, 4 aylık veriye göre temmuz zamlarının yüzde 31’in üzerinde olacağı belirlendi.

Asgari Ücrete Zam Beklentisi Arttı!

Sene başında asgari ücrete yüzde 50,5 oranında zam yapılmıştı. Ancak savaşın çıkması ve diğer faktörler çerçevesinde enflasyonun artması, zam oranını direkt olarak eritti. Alım gücü düşen vatandaşlar, asgari ücrete yeni bir zammın yapılması konusunda beklenti içerisine girdiler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklama esnasında emekli ve memur maaşlarına değinen Bakan Bilgin, haziran ayına işaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yapmış olduğu açıklamada 3600 ek gösterge düzenlemelerinin tamamlanmak üzere olduğunu ve sonrasında da EYT çalışmalarına başlanacağını belirtti. Tüm bunlar için haziran ayına işaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da vatandaşı sevindiren açıklamalarının olacağını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “sevindiren açıklamaları olacak” ifadelerini kullanması, vatandaşları asgari ücrete zam yapılacağı konusunda heyecanlandırdı.

Exit mobile version