EkonomiGündem

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı: 3600 ek gösterge kapsamı genişletilecek!

Milyonlarca kamu personelinin merak ile beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili yapılacak olan yeni düzenlemelerin detayları tek tek ortaya çıkmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde bir programa katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yeni dönem itibari ile yürürlüğe girecek olan yeni 3600 ek gösterge ile ilgili yapılacak olan düzenlemelere dair açıklamalarda bulundu.

3600 Ek Gösterge Yasalaşıyor!

Milyonlarca kamu personelini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili yeni düzenlemeler yapılmaya başlandı. Geride bıraktığımız son seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni dönem itibari ile 3600 ek göstergenin yasa kapsamında değerlendirileceğinin haberi vermesinin üzerine, gözler 2022 yılında ek göstergede yapılacak olan değişikliklere çevrilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ek gösterge ile ilgili vermiş olduğu sözün, gerçekleştiğini ifade etti.

Bakan Vedat Bilgin yeni dönem itibari ile 3600 ek göstergenin toplu sözleşme içerisine dahil edildiğini ve bir yasa haline dönüştürüldüğünü ifade etti.

En Geç 6 Aya Türkiye Büyük Millet Meclisine Sunulacak!

Katıldığı programda 3600 ek gösterge ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Bakan Vedat Bilgin, yeni dönem itibari ile ek göstergede yapılacak olan düzenlemeleri açıkladı. Şu an da ek gösterge ile ilgili bakanlığın yapması gereken bütün çalışmaların tamamlandığını dile getiren Bakan Vedat Bilgin, ek gösterge ile ilgili teklifin en geç haziran ayı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisine taşınacağını ifade etti.

Emekliler ve şu anda ek göstergeden yararlanmayan kamu personelleri ile ilgili, yeni düzenlemelerin olacağını belirten Bakan Vedat Bilgin, bu açıklamaları ile milyonlarca vatandaşın ek gösterge ile ilgili umutlanmasını sağladı.

Ek Gösterge Kapsamı Genişletilecek!

Yeni dönem içerisinde geçerli olacak olan yeni 3600 ek gösterge düzenlemeleri kapsamında, göstergeden yararlanan kamu personellerinin sayısının arttırılması bekleniyor. Ek gösterge ile ilgili yapılan araştırmalar sonrasında ortaya çıkan verilere göre yeni dönemde birçok kamu personeli ek göstergenin avantajlarından yararlanabilecek. Buna göre 2022 yılı itibari ek göstergeden yararlanması beklenilen meslekler şu şekilde açıklandı: polis, sağlık çalışanı, din görevlileri, öğretmen ve diğer kamu personelleri.