Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Üretim Sürecine Katılım Programı’nı duyurdu: tam 50 bin yeni personel alınacak…

Şimdilerde sözleşmeli memurlara ilişkin düzenleme ile EYT düzenlemesi hakkında yaşanan sıcak gelişmeler nedeniyle yakından takip edilen isimlerden biri olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, vatandaşlara bambaşka bir konu hakkında müjde verdi. Geçtiğimiz gün katıldığı bir programda konuşan Bakan Bilgin, “Üretim Sürecine Katılım Programı” kapsamında 50 bin yeni istihdam sağlayacaklarını müjdeledi. Bu müjdenin ardından programa ilişkin detaylar da netleşmeye başladı.

ÜRETİM SÜRECİNE KATILIM PROGRAMI, 50 BİN YENİ İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Geçtiğimiz gün katıldığı bir programda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yeni istihdam programını tanıtan Bakan Vedat Bilgin, Üretim Sürecine Katılım Programı’nın içeriğini anlattı. Program kapsamında 2022 yılı sonuna kadar 81 ilde istihdam edilmek üzere 50 bin yeni personel alımı gerçekleştirileceğini duyuran Bakan Bilgin, projenin sanayi şehirlerinden başladığını duyurdu. Proje kapsamında sanayi kuruluşlarıyla iş arayan adayları bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirten Bakan Bilgin, bu buluşturma kapsamında işe alımların gerçekleşmesi halinde işyerlerine 3 ila 6 ay arasında destek verileceğini ve işçilerin sigorta primlerinin karşılanacağını ifade etti. İşverene verdikleri desteklerin yanı sıra işe girecek olan kişilere de bir müjde veren Bakan Bilgin, en az 2 yıllık istihdam sürelerinin bu program kapsamında garanti altına alınacağını duyurdu.

AYLIK 7 BİN 603 TL İLE 8 BİN 294 TL ARASINDA DESTEK VERİLECEK

Açıklamalarında Üretim Sürecine Katılım Programı kapsamına dahil olan işveren ve işçilere verilecek miktarı da açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işe alınacak olan kişilerin eğitim seviyesi göz önüne alınarak desteğin 7 bin 603 TL ile 8 bin 294 TL arasında olacağını açıkladı. Bu program kapsamında tekstil, makine, gıda, mobilya, kimya sektörlerinin destekleneceğini vurgulayan Bakan Bilgin, aynı zamanda imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin de program kapsamına alınacağını duyurdu.

PROGRAMA KATILMAK İÇİN İŞKUR KAYDI ŞART

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarının ardından Üretim Sürecine Katılım Programı kapsamına ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gerçekleştirilen resmi açıklamaya göre, program kapsamında 18 ile 34 yaş aralığında bulunan kişiler, Türkiye İş Kurumu’na (İŞKUR) kayıtlı olmaları halinde istihdam edilebilecek. İşverenin birinci derece kan hısımı veya eşi olan kişiler, programın kapsamına alınmayacak.

Exit mobile version